От каква грижа има нужда кожата на тялото ви през пролетта

От каква грижа има нужда кожата на тялото ви през пролетта
Canva

Кога за последен път отделихте на кожата на тялото си същото внимание като на лицето си? Ако сте прекарали по-голямата част от зимата сгушени под завивката, значи не сте сами. Дългите нощи и студените дни не предлагат особен стимул да се грижите за кожата на тялото си, но след месеци на централно отопление, екстремни температури и липса на слънчева светлина това често може да доведе до суха, лющеща се и раздразнителна кожа.

Време е да променим това! Вече е пролет и с покачването на температурите, нуждите на нашата кожа се променят.

Сухо четкане

Ако наистина искате да започнете рутинната си грижа за тялото, тогава инвестирайте в суха четка от орехово дървоТехника, която съществува от стотици, ако не и хиляди години, тя не само ексфолира и премахва мъртвите кожни клетки, но също така стимулира лимфната система, която помага за отстраняването на всякакви токсини и стимулира по-добрата циркулация и увеличава кислорода на повърхността на кожата, давайки ѝ по-гладка текстура. Текстурата на кожата ви трябва да се почувства по-мека веднага, а за забележимо по-гладка и чиста кожа ще са необходими няколко седмици.

Овлажняващ душ гел

Един от най-лесните начини да дадете тласък на кожата си е като замените обичайния си душ гел с хидратиращ. Използването на нежен почистващ продукт, който не премахва естествените мазнини от кожата, е от решаващо значение. Търсете продукти със съставки като хиалуронова киселина, глицерин и серамиди, които помагат за привличането и задържането на влага в кожата.

Ексфолиране

Трудно е да се овлажни кожата върху мъртвите кожни клетки, така че е много важно да се ексфолира редовно. Ако предпочитате физически скраб, тогава изпробвайте смес от захар и кокосово масло, която можете да го използвате от главата до петите.

Хидратация с антиоксиданти

Зеленият чай, морските водорасли, витамин С и Е са ключови съставки, които спомагат за изсветляване на кожата, за да се намали пигментацията, като същевременно неутрализират свободните радикали.

Хиалуронова киселина

Един от най-препоръчваните продукти за повишаване на хидратацията е хиалуроновата киселина. Тя заключва влагата в кожата, така че е най-добре да се нанася след душ, когато кожата е все още леко влажна.

Овлажнител

Включването на богат овлажнител в ежедневната ви рутина може да помогне за попълване на загубената влага и да предпази кожата от по-нататъшно изсушаване. Потърсете овлажнители, които съдържат съставки като хиалуронова киселина, глицерин и серамиди, които помагат за привличането и задържането на влага в кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay