Какво е теория на косата и как тя влияе в преценката на околните за вас

Какво е теория на косата и как тя влияе в преценката на околните за вас
Canva

Случвало ли ви се е да имате ден с кофти прическа? Вероятно това е повлияло както на цялостното ви настроение, така и на отношението на другите към вас. Ако сте със стегната опашка или прилежно загладен кок всички гледат към вас с известна доза уважение. Но, ако си позволите да се разрошите, то едва ли ще ви вземат насериозно.

Създатели на съдържание в TikTok смятат, че имат обяснение на този феномен и то се нарича "теория на косата”.

Какво представлява тази теория?

"Теория на косата" твърди, че начинът, по който е оформена косата ви, може да промени начина, по който изглеждате и това как ви възприемат другите. Хората се отнасят с вас спрямо цвета, формата и дължината на косата ви.

Не само може да повлияе на това как другите ви възприемат, но също така може да повлияе на това как се чувствате. Когато прическата ви е на ниво имате чувството, че можете да превземете света, нали така?

Но кои фактори оказват най-голямо влияние? От една страна, това може да е цветът на косата, както и формите и стиловете, които са направени специално, за да подчертаят определени черти на лицето. За някой с по-кръгло лице късата, къса подстрижка наистина може да помогне за удължаване на лицето. Дългите етажи са подходящи за дамите за някой с овално лице, тъй като създават много движение. Можете да заложите на бретон, ако искате да прикриете част от челото си.

Цялостната визия също е ключова!

Във видео в TikTok Никол Смит показва снимка една до друга на Дженифър Лопес и Естел Гети. "И двете са на 50 на тази снимка", казва Смит във видеото си. Докато сочи снимката на Гети, Смит пита: "Мислите ли, че ако имаше различна прическа, щяха да я възприемат като по-млада? Отговорът е да." След това Смит показва снимки на други актриси с различни прически и е трудно да не се съгласим, че прическата може да направи много за цялостния ви външен вид.

Според стилисти, дългите, свободни вълни са идеални за постигане на лесен, младежки вид. Обемната коса винаги ще ви кара да изглеждате красиви и по-млади. От друга страна, за по-зрял външен вид, елегантната конска опашка или кок може да добави изтънчен завършек, тъй като има повече фокус върху чертите на лицето ви и по-малко коса, която да хвърчи на всички страни.

И все пак, докато повечето от нас може би се сблъскват с теорията за косата за първи път, това е нещо, за което стилистите постоянно мислят. Те обсъждат това по време на всяка консултация с клиентите. Ако могат да съчетаят прическата с начина на живот, тогава те знаят, че са свършили работата си като стилист.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay