Не правете ТОВА, ако имате сух скалп

Не правете ТОВА, ако имате сух скалп
Canva

Сухият скалп е състояние, при което кожата на скалпа става суха, често със симптоми като сърбеж и дразнене, лющене, опъване, дехидратация и чувство на неудобство при допир или масаж на скалпа.

Ако имате сух скалп, е важно да избягвате продукти, които могат да допринесат за допълнително изсушаване и дразнене на кожата на скалпа. Ето някои продукти, които може да е добре да избягвате:

Агресивни шампоани

Шампоаните, които съдържат силни химикали и агресивни почистващи съставки, могат да изсушат скалпа и да увредят кожата. Търсете шампоани, които са предназначени за чувствителна кожа или съдържат хидратиращи съставки като алое вера или масло от жожоба.

Продукти с алкохол

Лакове за коса, гелове или други продукти за стилизиране, които съдържат висок процент на алкохол, могат да изсушат кожата на скалпа. Заложете на продукти без или с ниско съдържание на алкохол.

Силни химикали за боядисване на косата

Ако боядисвате косата, избягвайте продукти, които съдържат агресивни химикали като амоняк и персулфати, които могат да раздразнят скалпа и да допринесат за изсушаване на кожата.

Гореща вода

При миене на косата избягвайте използването на много гореща вода, тъй като това може да изсуши кожата на скалпа още повече. Използвайте не много топла или хладка вода, когато миете косата си.

Винаги е добре да тествате различни продукти и методи и да наблюдавате как реагира кожата на скалпа ви. Ако проблемът със сухотата продължава или се влоши, консултирайте се с дерматолог или специалист по грижа за косата, за да получите съвет и лечение, подходящи за вашия конкретен случай.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay