Биокозметиката у нас - неразвита бизнес ниша

Биокозметика, малко по малко

Биокозметиката у нас - неразвита бизнес ниша

В световен мащаб търговията с биокозметика вече се измерва в милиарди долари. В България обаче това все още е слабо позната ниша, въпреки че много компании и потребители демонстрират "зелено" мислене и отношение към живота и бизнеса.


За повече информация по темата "чиста козметика" у нас , екипът на Biznews разговаря със Светла Николова – мениджър продажби на Armina - първата фирма, която внася сертифицирана биокозметични продукти.

 

Тя обясни, че в природата има всички съставки, които са необходими за хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на кожата. Когато търсим такива натурални продукти обаче, трябва да бъдем много внимателни, защото често се спекулира със "зелената" идея.


"Истинската биокозметика отговаря на определени стандарти и се означава със съответни знаци – лога. Продуктите трябва да имат сертификат. Без този сертификат фирмите просто искат да се вмъкнат в растящия интерес към козметика безвредна за здравето и околната среда", подчертава Светла Николова.

 

В същото време обаче характерно за България е недостатъчното познаването на истинската биокозметика, както от потребителите, така и от самите магазини и търговци. Цялото интервю и повече подробности за биокозметичните продукти може да прочетете в BizNews.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 06.06.2011|12:41
"Истинската биокозметика отговаря на определени стандарти и се означава със съответни знаци – лога. Продуктите трябва да имат сертификат. Без този сертификат фирмите просто искат да се вмъкнат в растящия интерес към козметика безвредна за здравето и околната среда". Не само фирмите за биокозметиката се нуждаят от сертификат, който да гарантира, че отговарят на необходимите стандарти. Всеки, който иска да предлага на пазара стоки, на които да пише БИО трябва да има такъв документ, а за да го получиш трябва да се покрият всички изисквания, които никак не са малко. Всички ние трябва да сме наясно, че биостоките, които имат необходимите знаци са наистина такива и не бива да се съмняваме в качеството им.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay