Защо Кортни Кокс боготвори сухото четкане на кожата?

И как да го прилагате правилно!

Защо Кортни Кокс боготвори сухото четкане на кожата?
Canva & Instagram

Знаменитостите често обсъждат грижата за кожата на лицето в интервюта, в своите социални мрежи и във видеоклипове в YouTube, подчертавайки тяхната рутина. Звездите обаче рядко споделят какво правят, за да се грижат за останалата част от тялото си. Наскоро Кортни Кокс разкри какво прави, за да поддържа здрава, младо изглеждаща кожа след душ.

Актрисата разкрива пред InStyle , че прави интензивно сухо четкане, преди да влезе под душа. 

"Нямам предвид  лимфен дренаж, при който има леко търкане или каквото и да е", казва Кокс. "Говоря за най-твърдата възможна четка. Просто търкам нагоре-надолу, за да задвижа кръвообращението."

Когато Кокс излиза от душа, тя изпозлва лосион за тяло, а след това нанася слоеве масло за тяло. "Просто сложих маслото върху крема, защото мисля, че го заключва."

57-годишната звезда разкрива пред InStyle , че съжалява, че е пренебрегнала грижата за кожата си през 20-те си години, цитирайки пропускането на овлажняване и прекарването на твърде много часове на слънце. 

"Просто трябва да запомните да се грижите за тялото си от ранна възраст, защото не можете да започнете на 50", казва Кокс. "Лесно е да използвате ретинол или каквото и да е и да поддържате лицето си в добро състояние. Но има толкова много сухи четки, които можете да използвате.

Сухото четкане на кожата преди душ действително е практика, която може да има няколко предимства за вашата кожа. То ексфолира кожата, премахвайки мъртвите клетки от повърхността ѝ. Това помага за стимулиране на клетъчното обновяване и подпомага здравия тен на кожата.

Сухото четкане подобрява кръвообращнието като увеличава кръвоносните съдове под повърхността на кожата и спомага за лимфния дренаж, помагайки за отстраняване на токсини и излишни течности от тялото. Няма нужда споменаваме,ч е кожата сатва по-гладка и мека, а попиването на продукти - много по-лесно.

След сухото четкане на кожата, е важно да осигурите подходяща последваща грижа, за да запазите кожата си здрава и хидратирана. Ето няколко препоръки за последващата грижа:

Душ или вана: След сухото четкане може да се отпуснете с топла душа или вана, за да отмиете отстранените мъртви клетки и стимулирате кръвообращението. Избягвайте използването на прекалено гореща вода, тъй като тя може да изсуши кожата.

Хидратация: След душа или ваната, използвайте хидратиращ лосион или масло за тяло, за да запазите кожата си добре хидратирана. Изберете продукт, който отговаря на вашите нужди и тип кожа. Нанесете го върху влажна кожа, за да задържите влагата.

Избягвайте агресивни продукти: Избягвайте използването на агресивни сапуни или почистващи продукти, които могат да дразнят кожата след сухото четкане. Използвайте нежни почистващи средства, които ще почистят кожата внимателно, без да я изсушават.

Защита от слънцето: Винаги прилагайте слънцезащитен крем, когато излизате на слънце. Сухото четкане може да направи кожата ви по-чувствителна към слънчевото излагане, затова е важно да я защитите от UV лъчите.

Пийте достатъчно вода: За да поддържате кожата си здрава и хидратирана отвътре, бъдете сигурни, че пиете достатъчно вода през целия ден. Добрата хидратация е ключова за здравата и сияйна кожа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay