Как се прави микроблейдинг

Как се прави микроблейдинг

Веждите са "рамката” на очите. Те придават изразителност на погледа, което означава, че е много важно да обърнем специално внимание на тяхното състояние. Трябва да ги оформяме правилно, вземайки предвид пропорциите на лицето и тена на кожата, за да постигнем баланс и добри крайни резултати. Много дами нямат природно красиви вежди и затова те са готови да заложат на подходящото естетично решение с цел тяхното оформяне и трайно пигментиране. 

Какво е микроблейдинг

Микроблейдингът е иновативна техника, която се състои в перманентно и безвредно рисуване на вежди с 3Д ефект. Той се свързва още и с бързо възстановяване след процедура, както и с дълготрайни резултати в естетически план. С помощта на този съвременен начин за разкрасяване на веждите, се постига изразителен и дори драматичен поглед, а в същото време се постига и пропорционалност и женствено излъчване. Съвременният микроблейдинг дава много категорични резултати, които стават видими още с първата процедура. 

Как се прави

Много дами прекарват изключително много време в "рисуване” на веждите с помощта на специален за целта молив, но резултатите в случая са краткотрайни и не винаги особено задоволителни. Затова те все по-често избират да заложат на техника като микроблейдинга, която се състои в следното:

  • Обработка на кожата с крем, с цел нейната подготовка;

  • "Скициране” на веждите с мастило, за да се определи желаната форма;

  • Определяне цвета на мастилото за микроблейдинг, като тук е възможно да се смесят и няколко нюанса с цел още по-естествено излъчване;

  • Започване на татуирането, което става с помощта на писалка с много малки иглички, които вкарват пигмент в кожата под формата на щрихи;

  • Повтаряне на процедурата;

  • След 1-2 месеца се прави специален ретуш/туширане, с който се затвърждават постигнатите резултати. 

Много вероятно е в първия момент да определите веждите си като твърде тъмни, което е нормално непосредствено след самата процедура. Не след дълго, крайната визия ще стане съвсем ясна, като след това е необходимо да се придържате към някои важни правила, за да я запазите за по-дълго време. Например, в началото не е желателно да мокрите веждите или да ги търкате, като е добре да третирате зоната с мазен крем преди баня. 

За кого е подходяща процедурата

Всяка една дама, която не харесва формата, дебелината и цвета на своите вежди, би могла да се подложи на микроблейдинг, за да ги направи много по-изразителни и красиви. Резултатите се задържат за около година и половина, но ако имате мазна кожа, този срок може малко да се скъси. Разберете повече на онлайн портал за красота Vanity. 




0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay