Какви добавки трябва да приемате, ако се борите с акне

Какви добавки трябва да приемате, ако се борите с акне
Canva

Акнето е огромен проблем, който често се опитваме да третираме с множество кремове, серуми и всевъзможни продукти, обещаващи гладка кожа. За жалост, те не винаги са ефективни, тъй като проблемът трябва да се реши отвътре.

Ето някои от добавките, които са имат положителни ефекти при хора с акне:

Цинк

Цинкът е минерал, който има антиинфламаторни свойства и може да помогне при управлението на акнето. Можете да вземете цинк като добавка или да го включите във вашата диета чрез храни като яйца, ядки и семена.

Омега-3 мастни киселини

Те имат антиинфламаторни свойства и са полезни за поддържане на здрава кожа. Рибено масло или добавки от омега-3 могат да бъдат полезни.

Витамин А

Витаминът А е известен със своите положителни ефекти върху кожата и може да бъде взет както чрез храни, така и като добавка. Внимавайте, тъй като прекомерни количества витамин А могат да бъдат вредни.

Пробиотици

Добрите бактерии, наречени пробиотици, могат да подпомогнат баланса в бактериалната флора на червата и да подобрят общото здраве на кожата.

Витамин D

Витамин D може да играе роля в здравето на кожата. Някои изследвания свързват ниските нива на витамин D с по-голям риск от развитие на акне.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay