Кутия, пълна с храна

Хранителен режим от Холивуд, но наистина лесен за спазване

Кутия, пълна с храна

Имаме една пластмасова кутия за обяд, която е пълна с вкусотии. Целта на упражнението е да ги изядем. Звучи лесно, нали? Разбира се, и тук има малка уловка - хранейки се с храната вътре, отслабваме. Е, с удоволствие бихме попаднали в този капан.

Цялото това упражнение си има име - The Lunch Box Diet и представлява създаден от треньора Саймън Ловел хранителен режим, който цели здравословно отслабване. Според британеца режимът не изисква особени усилия за спазване, а храните, които включва, се намират навсякъде.

Основната концепция на
The Lunch Box Diet се крие в честото хранене със здравословна храна на малки порции. Просто се нуждаете от пластмасова кутия за обяд, която можете да си закупите от магазин за домашни потреби. След като си намерите такава, се пригответе да я носите навсякъде с вас. Просто в нея ще стоят суперхраните, които ще приемате през целия ден. А колкото по-често ядете, толкова по-добре.

Хранителният микс в кутията трябва да се състои от 60% зеленчуци, 30% чисти протеини и 10% дресинг.

Позволените зеленчуци са броколи, спанак, авокадо, чушки, грах и аспержи. Протеините можете да си набавите от пилешко месо, риба тон и пуешки гърди. За дресинг пък си пригответе няколко маслини, семена и ядки. За хората с по-активен начин на живот или за тези, които извършват тежък физически труд, е позволен приемът на сложни въглехидрати, като кафяв ориз, овесени ядки и пълнозърнест хляб.

Чрез непрестанното похапване стомахът се "залъгва", че е пълен, а в същото време се свива. Диетолозите смятат, че спазвайки такъв вид режим, не е невъзможно и пропускането на вечерята, просто защото не се усеща нужда от храна.

The Lunch Box Diet
печели все повече последователи по цял свят. Хранителният режим си има и звезди почитатели в лицето на Камерън Диас, Фърги и Кийра Найтли, които неведнъж са споделяли как поддържат телата си. Дали наистина си носят и кутии със себе си, не знаем, но идеята на режима звучи наистина обещаващо.

 

22 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.10.2011|11:03
Камерън Диас винаги изглежда страхотно. На много места съм, чела, че тя посвещава доста време над фигурата си и внимателно подбира менюто. Идеята The Lunch Box Diet звучи атрактивно и всъщност ми се вижда лесно приложима.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay