Най-добрите домашни маски за проблемна кожа

Най-добрите домашни маски за лице

Ако имате чувството, че сте влезли за втори път в пубертета - досадното акне продължава да си стои върху лицето ви въпреки всичките почистващи, хидратиращи и ексфолиращи продукти, значи е време да се обърнете към природата за помощ.

 

 

Маска с кисело мляко и мед

 

Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти и в двата продукта, взети заедно те са могъщо оръжие срещу дразнещото акне. Комбинацията от кисело мляко и мед е подходяща за всички типове кожа, затова не се притеснявайте от нежелани алергични реакции.

По-малко от минута ще ви отнеме да си направите маската – в малък съд сложете 1 чаена лъжица кисело мляко и добавете 1 чаена лъжица мед. Разбъркайте. Нанесете тънък слой от сместа като избягвате областта около очите, която е изключително чувствителна. След 15 минути измийте лицето.

 

 

Маска с овесена каша

 

Овесената каша трябва да включим в меню си, когато сме на диета, освен това прави чудеса с кожата на лицето. Почиства порите, прави лицето меко и гладко.

 

Пригответе овесената каша с малко вода. Нанесете върху лицето и оставете да действа в следващите 10-15 минути. Отстранете маската с топла вода. Няма ограничения колко пъти седмично да се подлагате на разкрасителната процедура. 

 

Маска с мед и ябълки

 

Тази маска е предпочитана от специалистите, когато акнето е упорито. Затова не се страхувайте да експериментирате и да видите какъв ефект ще има при вас.

Настържете ябълката – без значение дали е жълта, червена или зелена, и добавете 4 чаени лъжички мед. Разбъркайте докато се получи плътна консистенция. 10 минути са напълно достатъчни на домашната помада да направи своето малко разкрасително чудо.

 

 

Маска с жълтък

Жълтъкът на лицето е богат на витамин А, който е основният враг на акнето и приятел на красивата кожа. Тази маска е дори още по-лесна от предните, но също толкова полезна.

Отделете жълтъка от белтъка на яйцето и директно нанесете с помощта на тампон за лице. Единственото условие е преди това кожата да е добре почистена от каквито и да е било следи от грим. 20 минути са необходими за максимален ефект.

72 6
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 25.05.2013|21:43
ффдб
1
Не е посочен 25.05.2013|21:42
ффдб
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay