Не пропускайте тези стъпки, ако искате гладки ръце през зимата

Не пропускайте тези стъпки, ако искате гладки ръце през зимата
Canva

Грижата за кожата на ръцете по време на студените месеци е важна, тъй като студът и ниската влажност могат да доведат до суха и напукана кожа. Загрубяването на кожата на ръцете е доста неприятно, но е почти неизбежно през студения сезон. Затова е важно да се погрижим за ръцете си по правилния начин, така че да бъдат гладки и приятни на допир дори и в най-суровите условия:

Използвайте подходящ сапун

Избягвайте агресивни сапуни, които могат да изсушат кожата. Използвайте нежен и хидратиращ сапун, който е предназначен само за ръце.

Подходяща температура на водата

Ако ви се налага да миете ръцете си често, избягвайте много горещата вода, тъй като тя може да допринесе за изсушаването на кожата. Ползвайте топла вода и не забравяйте да се подсушите добре след всяко измиване.

Използвайте подходящ крем за ръце

Изберете хидратиращ крем за ръце и носете го със себе си, за да го нанасяте през деня. Кремовете, които съдържат съставки като масло от шеа, глицерин или хиалуронова киселина, са добър избор.

Носете ръкавици

Когато излизате на студено време, носете ръкавици, за да предпазите ръцете си от студа и вятъра, които могат да изсушат кожата.

Избягвайте прекомерната употреба на алкохолни дезинфектанти

При нужда от дезинфекция на ръцете, заложете на варианти без алкохол, тъй като той може да изсуши кожата.

Ексфолиация

Периодично използвайте нежен пилинг или ексфолиант за ръце, за да премахнете мъртвите клетки на кожата и подобрите абсорбцията на хидратантите.

Пийте достатъчно вода

Поддържайте хидратацията на организма, като пиете достатъчно вода през целия ден. Добрата хидратация на вътрешните органи се отразява и на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay