3 неща, които трябва да пазите в тайна: Ничия работа освен ваша

Да имаш неща, за които никой друг не знае освен теб, е важно поради причини, които са по-дълбоки от поддържането на мистерия около теб и хората да казват, че винаги ги караш да гадаят. Да имаш тези мисли за себе си, не означава да криеш нещата. Това е съвсем различна история.

Това, което всъщност представлява поверителността, е защитата на вашите граници и ценности. Става дума за запазване на нещата, които не са ничия, освен ваша работа, за себе си. Запазването на личния ви живот в тайна е начинът, по който избягвате да попадате в капана на необходимостта да обяснявате и оправдавате неща, които имат значение за вас, пред други хора.

Освен личните неща, които трябва да запазите в тайна, има още една тема, която не трябва да обсъждате с други хора и това са неща, които нямат нищо общо с вас. Това е другата страна на уединението – да проявяваш към другите същата учтивост.

Нека да видим какво трябва да разглеждате като класифицирана информация, какво води до свръхсподеляне и как да се спрете, когато изкушението ви връхлети.

Ако споделяте твърде много онлайн, като използвате социалните медии като свой личен дневник, е още по-лошо. Твърде много хора имат достъп до това, което публикувате, и не всички имат добри намерения. Малкото удоволствие, което получавате от харесвания, коментари и ангажираност с публикацията ви, не си струва последствията, с които може да се сблъскате.

Това са 3-те неща, които трябва да запазите в тайна: нещата, които не трябва да оправдавате пред никого и които не са ничия работа, а ваша.

1. Вашите вярвания

Да бъдеш автентичен и открит е пътят към свързването с другите. Това е добре известно, но някои хора бъркат автентичността с разкриването на всеки личен детайл пред всеки, който желае да ги изслуша. За да бъдете автентични, вашите вярвания и действия трябва да съвпадат – трябва да живеете в съответствие с вашите ценности, вместо да се опитвате да угодите на някого.

Ето защо прекаленото споделяне на всички аспекти на живота е обратното на автентичността. Използването на уязвимостта, за да спечелите приемане, съчувствие, връзка или нещо друго, не е същото като действително да бъдете уязвими.

Преди да споделите с другите, трябва да помислите защо го правите. Ако се опитвате да спечелите нещо, вие не сте автентични. Ако се опитвате да изградите интимност, без първо да поставите основа, вие прекалявате със споделянето.

Повечето хора смятат религията за лична тема. Уважението към възгледите на другите хора, тяхната вяра или липсата на такава е единственото нещо, което трябва да ви притеснява, когато става въпрос за религиозни вярвания, които не са ваши собствени, и трябва да очаквате същото.

• Вашият избор

Вашите житейски избори може да са обективно ужасни и въпреки това никой няма право да ви критикува за тях. Като възрастен, вашите избори са ваша отговорност и не е необходимо да ги обсъждате с никого.

• Вашите политически възгледи

Някои хора обичат да обсъждат политиката, но никоя дискусия няма да промени мнението на никого. Хората имат силни чувства към политиката, така че в определени ситуации вашите политически възгледи могат да ви струват. Това не означава, че вашите политически убеждения трябва да са тайна, но се уверете, че сте избрали с кого да ги споделяте.

• Вашите добри дела

Бъдете любезни, за да улесните живота на другите хора, вместо да го използвате като инструмент, за да напреднете или да получите точки. Добрите дела обогатяват човека, който ги върши, толкова, колкото помагат на човека, който получава. Никой не трябва да знае за вашите благотворителни и благородни действия, а самохвалството с тях ще накара хората да не ви харесват.

2. Вашият начин на живот

Вашият личен живот не е ничия работа, колкото и убедителни да са тези, които искат да знаят. Ако чувствате необходимост да защитите своя избор, това е или защото вие самите не сте сигурни в тях, или някой друг ви съди.

Хората, които не одобряват всичко, което е различно от начина, по който живеят, обикновено го правят от завист и нещастие. Молбите за споделяне обикновено са покани за обяснение и обосновка, защото са различни.

Споделянето на лични данни трябва да се разглежда като привилегия – не сте длъжни на никого да знае нещо за вас, камо ли да се опитвате да го накарате да разбере защо.

Може да си разорен или милионер, няма значение. Доброволното предоставяне на информация за финансовото ви състояние, особено на семейство ви, ще привлече нежелано внимание. Ако имате много в банката, може да се очаква да се активизирате, когато някой има нужда от това, а ако не го направите, хората, за които смятате, че ги е грижа за вас, може магически да изчезнат.

• Вашите проблеми

Вашите грешки, негодувания, конфликти, раздразнения, ежедневни проблеми и дългосрочни проблеми – освен ако не знаете със сигурност, че другият човек гледа за най-добрия ви интерес и е нетърпелив да ви помогне, запазете тревогите си за себе си.

Изключение от това са вашият партньор, вашите родители или други близки членове на семейството или приятели, които ви обичат и искат да ви видят щастливи.

• Вашият външен вид

Някои хора смятат, че имат право да коментират външния вид на някого. Никой няма право на мнение за това как избирате да се представите или да решава какво означава външният вид за вас.

Хората често смятат, че техният принос по отношение на необичайни черти, неща, които смятат за непривлекателни, татуировки или вашето тегло е добре дошъл, така че не забравяйте да отстоявате границите си, когато ви притесняват.

• Твоето време

Няма значение как прекарвате деня си или бъдещите си планове – не е нужно да обяснявате на други хора как използвате времето си. Това не означава да откажете да отговорите, когато някой ви попита какво сте правили през уикенда, това означава да не се налага да го оправдавате.

3. Вашите взаимоотношения

Подробностите за вашите взаимоотношения са само между вас и другия участващ човек. Разказването на подробности на хората само повишава нивото на драмата и приканва хората да се намесятНапример, вашето семейство и близки може да гледат за най-добрите ви интереси в сърцето си, но тяхното участие може да причини само проблеми с половинката ви.

Взаимоотношенията също са основен материал за клюки, така че даването на достъп на другите до вашите им дава нещо, което да разпространяват по-нататък. Дори ако споделяте, за да получите помощ при разрешаване на проблеми, никой, който не е част от връзката, никога не може да има пълната картина.

• Вашите сексуални предпочитания

Вашата сексуална ориентация, практики, избор на партньор и сексуалният ви живот като цяло е нещо, което винаги трябва да пазите в тайна. Когато говорите за това с хора, които не са замесени в това, вие или се отваряте за клюки, или правите разговора неудобен, защото има твърде много информация.

• Вашите романтични връзки

Единственото изключение тук е, ако имате проблеми във връзката, които трябва да бъдат решени чрез терапия. Тогава, разбира се, вашият съветник за двойки трябва да се включи.

• Вашият избор като родител

Как възпитавате децата си не е работа на никого освен ваша и на другия родител на вашите деца. Ако двамата сте съгласни, мненията на никой друг нямат значение. Родниите, които протестират заради времето за лягане или храненето на децата ви и ви казват, че е добре, ако гледат друг анимационен филм, това веднъж се намесва, трябва да спрете, преди да ескалира.

• Вашите семейни отношения

Семействата спорят, семействата се обичат, понякога семействата не са истински семейства, а понякога семействата се разпадат. Подробностите за това как функционирате вие ​​и членовете на семейството са известни само на вас и хората, които не са част от това, не трябва да се намесват.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay