Големите деца могат да сучат

Британското списание Time посвещава новата си корица на майка, която обича да кърми

Големите деца могат да сучат

Крали Марко - "юнакът, що бозал 25 години". Не, няма да ви разказваме народни приказки, а един пресен случай от Острова. Новата корица на британския Time е леко необичайна и предизвика полемики по цял свят. Тя изобразява майка и дете, което кърми. Нищо лошо, освен факта, че момченцето е на почти 4 години и се е качило на столче, за да достигне гърдата на майка си.

На страниците на изданието Джейми Лин Грумет споделя, че процедира по същия начин и с 5-годишния си син Самюел, който е осиновен. Самата тя пък е била кърмена от майка си до навършване на 6 години. Според нея, тя е била уверено и щастливо дете, именно защото точно тази връзка с майка ѝ е продължила толкова дълго.

Надеждата на г-жа Грумет е, че медийната ѝ изява на страниците на Time ще разпространи посланието по цял свят и все повече майки ще започнат да кърмят децата си. Въпросът обаче е до каква възраст е подходящо това да се случва?

Масовият отговор гласи, че ограничения няма. И наистина, в световен мащаб е все по-възможно да бъдат видени пораснали малчугани, които от пясъчника в парка се отправят към бюста на майка си за лек обяд.

Самата Грумет споделя, че често се сблъсква с негативни коментари относно това, което прави с децата си. На личния си блог пише, че когато критиците правят анализи, без да имат никакъв личен или научен опит, те всъщност нараняват майките, които се опитват да направят най-доброто за децата си. И призовава: "Намерете ми дете, кърмено след 2-годишна възраст, което да каже, че не е искало това да се случи!"

На практика, Световната здравна организация препоръчва кърменото да продължи поне до навършването на 2 годинки. Американската педиатрична асоциация се ограничава до 1, а родното Министерство на здравеопазването смята, че първите 6 месеца са най-важни. Нито една институция обаче не ограничава времето, до което упражнението трябва да продължи.

А вие как смятате? До каква възраст е нормално детето да бъде в близки отношения с гърдите на майка си?

20 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 11.08.2012|21:58
Много често този, който има нужда този процес да продължи толкова дълго, е майката, а не детето. И то по чисто психологически причини. А иначе не мога в момента да открия коя точно световна организация бе определила кърменето до 7г за нормално. Но! Това е направено нарочно за африканските държави. Там поради крайната бедност, липса на хигиена и подходящи "бебешки храни" се счита, че децата имат по-голям шанс за оцеляване ако сучат докато майката може, а понякога и докато е жива изобщо. Именно по този начин в човешката история се е осигурявало оцеляване на рода в особено кризисни ситуации. Безсмислено е да се споменава, че в нашия свят и време тези неща са излишни.
9
Не е посочен 05.08.2012|01:32
Работата е там,че ци*а не им я буташ ти,те сами си я търсят.Защо ли?Сигурно защото е извратено..........................
8
Не е посочен 15.05.2012|14:57
Струва ми се, че 4 год. дете да гледа порно е далеч по-извратено, отколкото да суче, ама явно са ми изкривени представите...
7
Не е посочен 14.05.2012|11:03
Съжалявам, но за мен това не е нормално!
6
Не е посочен 14.05.2012|11:00
Аз мисля, че е леко извратено!
5
Не е посочен 14.05.2012|09:57
това е направо извратено,
4
Не е посочен 14.05.2012|09:20
не го разбирам това,но мисля,че е правилно!
3
Не е посочен 13.05.2012|21:36
Да не обиждам Грумет, но спокойно може да се нарече Гурме, въпрос на избор и лично усещане, съответно - решение...не съм майка и може да греша, но, не го разбирам, и намирам за нормално това...не знам.
2
Не е посочен 11.05.2012|18:14
Така е, не, че порното е правилно, но съзряват толкова бързо. Би било пълна кретения да се кърмят толкова дълго.
1
Не е посочен 11.05.2012|17:53
Това е отвратително!Децата вече гледат порно,ти ще им буташ ци*а в устата
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay