Как токсичната връзка съсипва живота ви

Как токсичната връзка съсипва живота ви

Токсична връзка е "всяка връзка между хора, които не се подкрепят, когато има конфликт и единият се стреми да подкопае другия, където има конкуренция, където има неуважение и липса на сплотеност." 

Ако се придържаме към дефиницията, няма съмнение, че токсичната връзка е абсолютен ад, от който трябва да търсите начин да се спасите. Тя има няколко негативни ефекти върху двамата партньори. Ето поглед към начините, по които токсичната връзка може да съсипе живота ви.

Тя може да съсипе самочувствието ви

Токсичната връзка нанася силен удар върху самочувствието ви. Ако партньорът ви не се отнася добре с вас и ви предава, когато има тази възможност, резултатът ще бъде липса на самочувствие. Това ще окаже влияние на всяка друга област от живота ви. Ще започнете да се съмнявате в себе си като човек, приятел или колега.

Ще бъдете заобиколени от негативизъм

В токсична връзка вие постоянно се намирате в среда, пълна с негативизъм, което непременно ще се пренесе и в други области на живота ви.

Ще бъдете уморени през цялото време

Инвестирането на всичко в една връзка, но не получаване на нищо обратно, изтощава физически, психически и емоционално. Когато се стараете да се грижите за токсичен партньор, това ще ви изтощава ден след ден. В крайна сметка тази умора ще се превърне в хронична умора.

Може да ви превърне изцяло в различен човек

Стресът и сътресенията от токсичните взаимоотношения могат да доведат до поведения, на които в противен случай може да не се подведете. Страните от вашата личност, които не харесвате, непременно ще излязат на повърхността, защото постоянно се чувствате стресирани и негативни.

Токсичната връзка може да ви накара да загубите надежда за бъдещето

Токсичните партньори могат да ви накарат да повярвате на идеята, че може би няма такова нещо като истинска и любяща връзка. Това пречи на всяка надежда за намиране на добър партньор, ако някога се разделите с настоящия, който е токсичен.

Ще спрете да се доверявате на себе си

Когато вземете поредица от лоши решения и попаднете в токсична връзка, започвате да се двоумите на взетите решения в живота си. Защо не видяхте проблема по-рано? Защо не направихте по-добър избор? Тези постоянни въпросителни ще ви накарат да се съмнявате постоянно в себе си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay