Какво се случва, когато детето е лишено от любов

Любовта от страна на родителите е много важна

Какво се случва, когато детето е лишено от любов

Често срещаме хора, които са на 20, 30, дори 40, но вътрешно са още деца. Това е така, защото все още чакат любовта, която не са получили в ранните години от живота си. Те никога няма да пораснат, докато не се научат да намерят щастието за себе си и в себе си.

В момента, в който се почувстваме необичани, не можем да се развиваме по-нататък.

На всяка възраст търсим любовта и вниманието на родителите си под различна форма.

Когато децата са още съвсем малки, чувството за доверие започва да се развива. В тези моменти, детето получава любовта на майка си под формата на непрестанна грижа.

Ако едно дете не получава нужната любов и внимание, има голяма вероятност да има проблем с отношенията с хоратаи във връзките. Тези деца често се чувстват уязвими, дори когато има някой близък покрай тях.

Когато детето е малко по-голямо (2-3 годишна възраст) започват първите му стъпки към самостоятелността. Ако през този период родители възпрепятстват извършването на някакви действия от страна на детето това може да доведе до лоши неща по нататък в живота на детето- чувство за малоценност, срам и т.н. Доста често на тази възраст, родителите се стремят да предпазят детето от всичко, което го заобикаля, но по този начин му вредят.

На възраст от 3 до 6 години трябва да се разшири броя на нещата, които правят сами. Те очакват и се надяват на подкрепа от страна на своите родители, но искат и свобода, за да опознаят света сами. Ако през този период родители спират детето от различни неща, напред във време на детето му липсва целеустременост.

Обръщайте внимание на децата си и говорете с тях. Те се нуждаят от вас, за да станат уверени, умни и целеустремени хора. Давайте им това, което искат. Попитайте ги за какво копнеят. Давайте им съвети. Казвайте им мили  думи.

Бъдете родителите, с които детето ви един ден ще се гордее и ще се стреми да прилича на вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay