Любимите ни цветя и техните значения

Какви послания отправят чрез тях мъжете към нас

Любимите ни цветя и техните значения

На нас, дамите, винаги ни става приятно, когато ни подарят цветя. Винаги е подходящо време за тях, независимо дали има специален повод като рожден ден, годишнина, имен ден, или просто ей така. Дори и да са поднесени от ухажьор, на който знаем, че няма да му дадем шанс, дори и тогава оценяваме милия жест.

За нас, жените поднасянето на букет е израз на признателност, уважение, любов, топли чувства. Затова и винаги сияем от щастие, когато сме наградени с него. Цветята, обаче, си имат своя символика и всяко значи нещо. За да знаем какво искат да и кажат мъжете чрез букетите си, дами, Ви предлагаме значенията на най-често подаряваните.

Розата

Любимите ни цветя и техните значения

Царицата на цветята е символ на любовта и възхищението към този, на когото се подарява. За по-младите дами са подходящи по-светлите рози. Тъмночервената крещи силно "Обичам те!" Жълтата е знак на приятелство, розовата на нежност, бялата на вярност, искреност, невинност, чистота. Ако пък сте се влюбили веднага, щом сте видели вашата девойка, не се колебайте да й подарите лилава роза - тя е символ именно на любовта от пръв поглед.

Лалето

Любимите ни цветя и техните значения


Това нежно и красиво цвете е симовл на истинската. съвършена любов. Червените символизират истинската любов, лилавите - кралското достойнство и почит, жълтите - безнадеждна любов, чрез белите е удачно да поискакте прошка, а с пъстрите казвате на любимата си, че има най-невероятните очи, които някога сте виждали.

Орхидея

Любимите ни цветя и техните значения

Тя се свързва с любовта, лукса и разкоша и плодородието.

Иглика

Любимите ни цветя и техните значения


Тя символизира чистота, младост, обновление, пролетно възраждане.

Незабравка

Любимите ни цветя и техните значения


Нейното послание е истинска и вярна любов, спомен за хубавите моменти.

Автор: Теодора Георгиева

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay