Съвети за пране на бебешки дрешки

Съвети за пране на бебешки дрешки
Pexels

Перенето на бебешки дрехи изисква специално внимание, за да се гарантира хигиената и комфорта на бебето. Ето няколко стъпки, които можете да следвате:

Сортиране на дрехите: Разделете дрехите на бели и цветни. Бебешките дрешки са чувствителни, така че е важно да ги перете отделно.

Проверка на етикетите: Внимателно прочетете етикетите на дрехите. Там ще намерите инструкции относно температурата на пране, препоръчителния тип препарати и други важни указания.

Предварително намачкване: По възможност, намачкайте дрехите преди пране, за да се отстранят замърсяванията и петната по-лесно.

Използвайте подходящ препарат: Използвайте нежни детски препарати за пране, които са без вредни химикали и парфюми. Избягвайте използването на препарати с прекалено силни химикали, които биха могли да дразнят чувствителната бебешка кожа.

Температура на пране: Обикновено бебешките дрешки се перат на ниска температура, около 30-40 градуса. Важно е да следвате указанията на етикета.

Използвайте допълнително изплакване: За да се гарантира, че всички остатъци от препарата се отстраняват от дрехите, може да използвате допълнително изплакване.

Сушене: Най-добре е да изсушавате бебешките дрешки на въздух или на ниска температура в сушилнята. Избягвайте излагането на директна слънчева светлина, тъй като това може да увреди цветовете.

Гладене: Ако е необходимо, гладете бебешките дрешки на ниска температура. Използвайте пара за дезинфекция.

Съхранение: След като дрешките са чисти и сухи, ги съхранявайте на сухо и чисто място, далече от влага и пряка слънчева светлина.

Помнете, че бебешката кожа е много чувствителна, затова внимавайте да използвате подходящи и безвредни продукти, както и да следвате указанията на етикетите на дрехите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay