10 признака, че сте във връзка с патологичен лъжец

10 признака, че сте във връзка с патологичен лъжец
Pexels

Да обичаш някого е може би най-спонтанното и най-лесното нещо. Естествено е да се грижите за тях и бихте направили всичко, за да поддържате добри отношения. Например, не бихте излъгали.

Но какво да кажем за патологичните лъжци? Може ли един патологичен лъжец да обича някого? Как те обичат, ако постоянно те лъжат?

Здравата връзка е свързана с открита комуникация и честност, но когато тези две неща не са налице, можете ли наистина да очаквате добра дългосрочна връзка?

Продължавайте да четете надолу, за да видите отговорите на всички тези въпроси.

Може ли патологичният лъжец да обича някого?

Отговорът е да, патологичните лъжци могат да обичат някогоИма обаче някои неща, които трябва да знаете.

Патологичните лъжци не попадат в същия обхват като другите хора, когато става въпрос за любов. Те имат свой собствен начин да го направят и честно казано, той идва с някои проблеми.

Нека кажем очевидното: патологичните лъжци лъжат без видима причинаТака че, независимо дали ги обвинявате в нещо или просто ги питате какво са закусвали – ще се натъкнете на лъжа.

Така че, въпреки че патологичните лъжци са способни да обичат някого, през повечето време тези връзки не са успешни, защото постоянните лъжи засягат психическото ви здраве и се превръщат в сериозни проблеми с доверието.

10 признака, че сте във връзка с патологичен лъжец

Много хора не разбират разликата между случайна лъжа и патологична лъжа. Ето защо през повечето време хората дори не знаят, че са във връзка с патологичен лъжец.

Но не се притеснявайте, ако подозирате, че вашият партньор има това разстройство на личността, ето някои признаци, на които трябва да обърнете внимание:

1. Проблеми с доверието

Тъй като вашият патологичен лъжец няма контрол върху изричането на лъжи, нормално е да имате проблеми с доверието във връзката ви. Те няма да бъдат просто бели лъжи, а всяка лъжа, за която се сетите, със или без причина.

Лъжа след лъжа и ще развиете проблеми с доверието, при които ще поставяте под въпрос всяко изречение, а романтична връзка като тази най-често е осъдена на смърт.

2. Ниско самочувствие

Даването на неверни твърдения също е свързано с ниското самочувствиеЗа да ви впечатлят и задържат в живота си, патологичните лъжци ще се удавят в собствените си лъжи, само за да могат да ви се докажат.

Те искат да ви угодят и не искат да разберете истината, защото смятат, че ще бъдете разочаровани.

Ето защо те ще кажат това, което вярват, че техният любим иска да чуе. Може да лъжат и защото се срамуват от нещо или искат да избягат от реалността.

3. Те са безотговорни

Патологичната лъжа носи със себе си много трудности за една връзка. Една такава трудност е, че патологичните лъжци са изключително безотговорни.

Тяхната безотговорност се отразява в липсата на контрол или сдържаност. Следователно те не само ще ви лъжат, но и ще бъдат безотговорни във връзката.

Така че не се изненадвайте, ако разберете, че вашият партньор също е измамник. Може би не искат да ви изневерят, но тяхното психическо разстройство не позволява никакви граници в живота им.

4. Те са силно конкурентни

Въпреки че може да не изглеждат яростни съперници отвън, те са вътрешно подтикнати да триумфират.

Те не виждат вашия успех като свой собствен и въпреки че ви поздравяват, когато успеете, те все още минимизират вашите постижения.

Те никога не могат да бъдат истински щастливи за други хора, защото са толкова несигурни, което превръща всичко в съревнование.

5. Изблици на гняв

Патологичният лъжец не обича да бъде хващан в лъжите си. Те придобиват контрол над вас, като лъжат за различни неща, но ако не успеят, може да изпитат изблици на гняв.

Те са ви ядосани, защото не сте се хванали на лъжите им, а вместо това сте се изправили срещу тях. Този изблик може да се отрази в интензивността на тяхната защита или атака.

Те не могат да контролират гнева си, защото нямат правилния механизъм за справяне.

Вместо това, ако не намерят изход от ситуацията, те могат да приложат физическо насилие, само за да "възвърнат" контрола над вас.

6. Нужда от постоянно внимание

Заедно с всички други признаци, ако вашият партньор се нуждае от постоянно внимание, това е знак, че имате връзка с патологичен лъжец.

Нуждата е друго нещо, което бавно ще разруши връзката ви. Отначало ще можете да поддържате техните нужди. С течение на времето обаче тази нужда ще ви изтощава все повече и повече.

Може да изглежда, че ги е грижа, когато всъщност ще използват тактики за манипулиране, за да задоволят нуждите си. Дори няма да разберете, че правите каквото искат.  

7. Излишни лъжи

Може би най-яркият признак на патологичен лъжец е, че той не лъже само за големи неща, но и за ненужни, дребни неща.

Можете да очаквате от тях да разкажат различна история всеки път, когато говорят за едно конкретно събитие: те трябва да я променят малко всеки път, за да ви впечатлят с нещо, което са "казали" или "направили".

Така че, ако хванете партньора си да лъже за глупави неща, които нямат смисъл, можете да очаквате, че той лъже и за големи неща.

8. Тайни

Тайните също са често срещано нещо, с което ще се сблъскате, ако сте във връзка с патологичен лъжец. Всеки има тайни; това не е голяма работа, нали?

Но всичките им тайни са скрити зад тези лъжи, които се натрупват повече от ден на ден. Тайните, особено тези, които ви засягат, са форма на предателство.

Ако тайните станат нормална част от връзката ви, вероятно ще се раздалечите, защото проблемите с доверието само ще се натрупват.

9. Чувствате, че сте твърде груби

Не е необичайно много хора с патологични лъжци като партньори да изпитват вина, че са били твърде сурови към партньорите си.

Това се случва, защото патологичните лъжци са майстори в манипулацията. Това, което обикновено се случва, е, че те карат да се чувстваш като контролиращ или луд, защото се съмняваш в нещо, което са казали.

Те ще се опитат да ви убедят, че имате сериозни проблеми с доверието и че последното нещо, за което трябва да се тревожите, са лъжите във връзката ви. Но не се поддавайте на това!

10. Те не са готови за обвързване

За да бъдете отдаден човек, първо трябва да имате добри основни черти, независимо в коя връзка или част от живота.

Във връзките този ангажимент идва естествено, когато започнете да обичате партньора си. Но може ли един патологичен лъжец да обича някого? Разбира се, че могат. Тяхната любов обаче е малко по-различна от нашата.

Те често нямат вяра във връзката ви, дори ако лъжата им е под контрол. Така че това поведение ги отклонява от всякакъв ангажимент в самото начало.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay