7 признака, че бракът ви ще завърши с развод

7 признака, че бракът ви ще завърши с развод
unsplash

Бракът може да бъде предизвикателство. Дори за двойки, които привидно се разбират прекрасно, някои неща могат да окажат влияние и да ви накарат да се запитате, струва ли си всичко това?

Ако сте един от онези хора, които търсят червени знамена, че бракът ви може да не издържи или признаци, че бракът ви ще приключи с развод, не сте сами. Но прочетете, преди да решите това със сигурност:

Няма списък на катализаторите за развод, тъй като всяка връзка е различна. Има обаче общи теми: Скорошно изследване от Paired разкри рязък скок в търканията в отношенията около петата година. Някои от често срещаните причини, които могат да допринесат за "проблем" около този период от време, включват проблеми с комуникацията и доверието във връзката и конфликти около финансови и родителски решения. 

И въпреки че справянето с проблеми е нещо, което много двойки правят, понякога има неща, които не могат да бъдат преодолени. Това са някои от основните признаци, че вашият брак може да завърши с развод:

Има емоционално, психическо, физическо или друг вид насилие

От само себе си трябва да се разбира, че всяка форма на злоупотреба и насилие, независимо дали е емоционална, физическа, финансова или сексуална, е сериозен червен флаг, който никога не бива да се пренебрегва. Тези поведения са изключително вредни и имат дълготраен ефект върху двамата партньори и динамиката на връзката. 

Търсенето на професионална помощ и необходимата подкрепа е от решаващо значение, ако се окажете в такава връзка. Ако конкретно се окажете във връзка с физическо или сексуално насилие, свържете се с професионалист, специализиран в домашното насилие. 

Вече не сте интимни

Интимността е от съществено значение в една връзка, защото формира основа за връзка и комуникация. Физическата интимност само подобрява брака, но когато единият или двамата партньори не са в синхрон, връзката може да започне да се "износва". Въпреки че може да има много причини за липсата на секс, ако няма външни фактори, допринасящи за това и има несъответствие в сексуалното желание, причиняващо неудовлетвореност за поне единия от двамата, това може да е предупредителен знак.

Когато става дума за връзки, е напълно нормално сексът понякога да остава на заден план. Ако е времето е това, което ви спира, опитайте да си съставите график или да си уговаряте "среща за секс" с партньора си. Може да не звучи секси, но често е точно това, от което се нуждаят двойките.

Не давате приоритет на прекарването на време заедно

Животът може да бъде забързан, това не може да се отрече, но отделянето на време, което да прекарате със съпруга си или съпругата си, е наистина от решаващо значение за връзката. Добре е да спортувате заедно, да излизате на срещи няколко пъти месечно или да правите малки жестове, като да оставите телефона си настрана на вечеря. Тези малки промени могат да допринесат много за поддържането на една връзка силна и здрава. Простото прекарване на качествено време заедно, правейки неща, които и двамата обичате, прави връзката ви по-здрава.
Ако качественото време заедно вече не е приятно и не отделяте време на партньора си, връзката може да не оцелее.

Постоянно сте нещастни или сте по-щастливи, когато не сте около партньора си заради чести спорове

Несъгласията и различията в мненията са нормална част от всяка връзка, но честите спорове, които ескалират, могат да показват по-дълбоко проблеми. Ако конфликтите не се разрешават по здравословен начин, при който всеки индивид във връзката се чувства чут, видян, ценен и уважаван, тези чести спорове могат да подкопаят основата на брака. 

Има липса на разбиране

Въпреки че може да изглежда като малък проблем да пренебрегнете значението на детството или културния произход на вашия партньор, това може да означава по-дълбок проблем във връзката. Ако единият партньор искрено изрази, че не разбира защо тези неща са от значение за настоящия им живот, това може да накара другия партньор да се почувства необичан и отхвърлен. 

Има извънбрачни връзки и повтарящи се предателства

Една от най-честите причини за развод е изневярата и това е така, защото може сериозно да наруши доверието в брака. Въпреки че не всички връзки завършват с развод след изневяра, тя често причинява значителен емоционален стрес, прекъсване на връзката и предизвикателства.

Възстановяването на брак след извънбрачни връзки изисква отдаденост и може да бъде труден и продължителен процес. 

Спрели сте да се карате

Често срещано погрешно схващане е, че спорът е знак за нещастна връзка, но всъщност добре решените разногласия могат да бъдат от полза. Когато двойките в конфликт изпитват значително намаляване на споровете - и следователно на комуникацията - това може да е знак, че са спрели да се борят за връзката.

Няма фиксирана времева линия за връщане на нещата в релси, но винаги има надежда, стига и двамата да сте отворени за това, което може да ви е накарало да се отдалечите, и двамата да работите върху справянето с това и възстановяването на доверието и обичта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay