Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира? (+Защо го правят и как да ги накараме да спрат)

Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира? (+Защо го правят и как да ги накараме да спрат)
Pexels

Когато нормален човек ви игнорира, това вероятно означава, че е твърде наранен, за да говори с вас или че се опитва да не поддържа контакт. Но когато един нарцисист се държи така, това е само една от техните техники за манипулация.

Въпреки това, да сте наясно защо го правят, не ви кара да се чувствате по-добре. Това, че сте запознати с това, не ви дава отговор на въпроса "Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира?"

Е, за щастие ще ви отговорим и на този въпрос. И това не е всичко. Ще получите и урок как да действате, когато това започне да се случва.

Никой не може да ви даде точния брой дни, в които един нарцисист ще ви игнорира. Едно обаче е сигурно: нарцистичното мълчаливо отношение в крайна сметка ще спре и те ще се опитат да се върнат в живота ви рано или късно.

Човек с нарцистично разстройство на личността ще ви игнорира, докато му е удобно. Те ще спрат, когато решат, че наказанието ви е приключило или когато смятат, че са възвърнали контрола над вас.

Отговорът на въпроса "Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира?" също зависи от етапа, в който е връзката ви. Ако двамата току-що сте започнали да се срещате, е безопасно да се каже, че ще достигнат до две седмици максимум.

В този момент нарцисистът знае, че не може да си позволи да ви игнорира твърде дълго. В края на краищата те не са сигурни дали сте напълно пристрастен към тях или не. Ами ако ги разлюбите, докато ги няма и откажете да ги допуснете обратно?

От друга страна, ако това е дългосрочна връзка, мълчаливото наказание може да продължи до три месеца. В този момент те са сигурни, че няма да ходите никъде и че могат да се върнат при вас, когато пожелаят, така че злоупотребяват с тази привилегия.

11 причини нарцисистът да ви игнорира

За да разберете "Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира?

трябва да разберете защо го правят на първо място. Това се отнася за всички хора с NPD, включително вашия нарцистичен партньор, нарцистичен родител, брат или сестра, най-добър приятел, колега и т.н.

1. Част от нарцистично насилие

Няма значение дали сте виждали някои от другите червени знамена или не, всеки лайф коуч и експерт по връзките ще ви каже, че само мълчаливото наказание е достатъчно, за да бъде класифициран някой като емоционален насилник. Това не означава, че нормалните хора не пренебрегват близките си от време на време, но това, което отличава това от нарцистичното поведение, е защо го правят.

Нацисистът умишлено ви игнорира като част от тяхното нарцистично насилие. Те са напълно наясно, че това ви вреди и продължават да го правят въпреки това.

Всъщност, за да бъде ясно, точно затова токсичните хора го правят – защото това е начин да ви наранят!

2. Обезценяване на вашата стойност

Не съм ли достатъчно достоен дори да говорят с мен? Какво лошо направих, за да ме третират по този начин? Всъщност заслужавам ли такова отношение?

Колко пъти са ви минавали тези и подобни мисли? Е, първият път, когато си зададохте някой от тези въпроси, беше моментът, когато нарцисистът успя в намерението си.

Целта им е да обезценят стойността ви по един или друг начин. И пренебрегването ви в крайна сметка ще унищожи вашето психическо благополучие и чувство за собствено достойнство.

Това е посланието, което един нарцисист се опитва да ви изпрати: "Не заслужаваш моята реакция. Не си достоен за мен, върховно човешко същество, дори да говоря с теб, камо ли нещо друго.

Те се надяват, че това мълчаливо отношение ще унищожи самочувствието ви и ще ви убеди, че не ставате за нищо.

3. Да ви накаже

Всеки с нарцистично разстройство на личността изпитва чувство за право. По принцип те имат право да правят каквото си искат, а всички останали са там, за да правят каквото им се каже.

Така че, когато се осмелиш да нарушиш техните въображаеми правила и да им нанесеш нарцистично нараняване, целият ад ще се развихри. Понякога те ще избухнат, а понякога ще ви игнорират, "за да ви дадат урок".

Техният болен, изкривен ум смята, че ви правят услуга, като се държат по този начин. Те ви учат как трябва да се държите. Те ви показват какво е приемливо и какво няма да толерират.

Най-лошото е, че в повечето случаи наистина ще успеят. Последното нещо, което искате, е те да се затворят отново, така че ще наведете глава и ще правите каквото ви се каже – само за да не се налага да преминавате през тази агония отново.

Преди да се усетите, те са ви обучили да се държите както им харесва.

4. Повишаване на нивата на стрес

Няма значение колко време нарцисистът ще ви игнорира – дори и да продължи няколко часа, това ще ви стресира. И това е напълно нормално – все пак това е някой, когото обичаш, и не можеш да го търпиш да не говори с теб изневиделица.

Е, точно това искат да постигнат: да повишат нивата на стрес. Ще бъдете нервни и тревожни, докато това се случва, и погрешно ще приемете, че се чувствате така, защото не можете да живеете без тях. Разбира се, всичко това ще увеличи връзката ви с травмата.

Нека ви кажа, че това е само една от тактиките им за манипулация, за да съсипят вашето психическо здраве. Те умишлено правят това, за да ви накарат да се чувствате зависими.

В този момент сте готови да направите всичко необходимо, само за да се отървете от това ужасно чувство. И ако това означава да молите да се върнат, точно това ще направите.

5. За да получите реакция

Има едно нещо, без което никой нарцисист не може да живее: внимание. Единственият начин да се почувстват важни е като получат реакцията на жертвата си.

В крайна сметка, затова правят всичко това. Ако останете вцепенени към опитите им, те ще преминат към някой друг за нула време.

По принцип няма значение как ще реагирате на тази пасивно-агресивна игра, стига да им дадете някаква реакция. Може да плачете, да се ядосвате или дори да се опитате да ги накарате да ревнуват – това няма значение, що се отнася до тях.

Единственото нещо, което има значение за прикрития нарцисист, е да се чувства силен над жертвата си. Вашата реакция е това, което им дава контрол над вас – и точно това са се опитвали да получат през цялото това време.

6. Предизвикване на драма

Хората с NPD никога няма да признаят, че са виновни за манипулация, пасивно-агресивно поведение и други форми на емоционално насилие. Напротив, те ще направят всичко възможно да си разменят ролите и да ви превърнат в лошия.

Те ви провокират, удрят ви под кръста и използват подли начини да ви наранят. И тогава, когато го загубиш, те обвиняват, че реагираш прекалено много и си луд.

В същото време няма да се поколебаят да ви кажат, че сте изтълкували всичко погрешно и че нещата не са се случили така, както си ги мислите. Точно там имате точен пример за метода на манипулация.

Същото се случва, когато ви игнорират. Избутват те през ръба и гледат как полудяваш, което е напълно нормална реакция.

Точно тогава обаче ви обвиняват, че създавате драма. Разбира се, те ще се преструват, че не могат да го понасят, докато всъщност се наслаждават на всяка минута драма във вашата токсична връзка.

Те ви казват, че просто са се опитвали да избегнат скандала, когато и двамата знаете, че не е така и той така или иначе ще дойде.

7. Част от тяхната игра на топло и студено

Всеки нарцисист обича да играе игри. Отначало ще ви хареса да ви бомбардират от любов. След това идва игнорирането, последвано от голямото завръщане. Разбира се, нещата не свършват дотук – вместо това това е само началото на един безкраен цикъл на злоупотреба, който завършва с унищоженото ви психично здраве.

Е, ако се чудите: "Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира?" отговорът е – докато не са готови за следващата фаза в тази гореща и студена игра.

Ако питате тях, те правят това, за да поддържат искрата във връзката ви жива. Разбира се, нормалните хора не мислят така и това е една от причините да не са нормални.

Основното е, че те ви игнорират, за да направят връзката по-вълнуваща, когато вие двамата се съберете отново.

8. Хит на нова жертва

Въпреки че сме сигурни, че виждате това като най-лошия възможен сценарий, вашият нарцисист иска да  намери следващата подходяща жертва, а това всъщност е прикрита благословия за вас. Трудна пауза за този нов човек, но що се отнася до вас, това е страхотно нещо, защото означава, че сте освободени от куката.

Това, което се опитваме да ви кажем е, че е възможно нарцисист да ви игнорира, защото е намерил нова жертва. Те практикуват триангулация и нарочно въвличат нов, невинен човек във вашата бъркотия.

9. Да се ​​чувствам желан и необходим

Ако сте емпат, вие сте този, който може да даде на нарцисистите точно това, което искат: любов, привързаност и състрадание. Въпреки че го крият, всички нарцисисти са пристрастени към всичко това.

Въпреки това, в момента, в който почувстват и най-малката следа от емоционално пренебрежение, те започват да ви игнорират - само за да тестват любовта ви към тях. По принцип те се паникьосват само при мисълта, че вече не ги обичате, така че вдигат голям шум само за да се уверят, че това не е вярно.

В момента, в който те видят с разбито сърце заради нещо, което са направили, те се чувстват отново желани и необходими.

10. Разбрахте ги

Ако нарцисист разбере, че жертвата им ги е разобличила, това е краят на техния свят. Следователно, ако стигнете до дъното на тяхното поведение, е напълно възможно те всъщност да бягат от вас, защото са се чувствали изложени и уязвими.

В този случай нарцисистът няма представа какво да прави. Тактиките им за манипулиране очевидно не работят и те не могат да ви привлекат обратно в капана си.

По принцип единственото нещо, което могат да направят, е да изчезнат. Но не се притеснявайте, те ще се върнат рано или късно – просто им трябва още малко време, за да се реорганизират и да измислят нова стратегия, за да играят отново с вас.

11. Защото могат

Това може да звучи грубо, но в края на деня вие позволявате нарцистично поведение. Разбира се, не говоря за връзки с физическо насилие, при които се страхувате за живота си и сте твърде уплашени, за да мислите да си тръгнете.

Във всички останали случаи обаче вие ​​ги оставяте да се измъкнат с всичко това. Те се връщат, след като са ви игнорирали известно време, и вие ги посрещате с отворени обятия.

И така, какво пречи на нарцисиста да повтори целия цикъл, когато му се иска? Очевидно не планирате да напуснете тази нарцистична връзка и те никога не чувстват никакви последствия за действията си.

6 начина да накарате нарцисиста да спре да ви игнорира

Сега, когато знаете отговора на въпроса "Колко дълго един нарцисист ще ви игнорира?" чудиш се как да го спреш. Е, повярвайте ми, след като приложите някои от тези методи, ще чуете от тях на следващия ден.

1. Разберете причините им

Преди да предприемете нещо, първо трябва да разберете коя от причините, които нарцисистът игнорира, споменатите по-горе, се отнася за вашия нарцисист.

Не можете да успеете в нищо, докато не разберете дали правят това, за да ви накажат за нещо, за да възвърнат контрола или това е просто част от техния цикъл на емоционално насилие.

Знам, че намирането на основната причина не е най-лесната работа на света. Ето съвет как да го направите правилно: забравете за чувствата си към този човек.

Преструвайте се, че не сте нищо друго освен пасивен наблюдател в тази нарцистична връзка. Как бихте класифицирали своя скрит нарцисист? Какво бихте казали е причината да се държат така, както са?

2. Отразяване на нарцисист

Просто казано, отразяването на нарцисист означава да се отнасяте към тях така, както те се отнасят към вас. Това е трудно постижимо за нормалните хора, особено ако говорим за нарцисисти, на които държите много, въпреки всичко. В повечето случаи обаче това е единственият език, който хората с NPD говорят и разбират.

По принцип, ако ви игнорират, вие ги връщате обратно. Ако те обичат да те бомбардират, ти обичаш да ги бомбардираш обратно. И, разбира се, ако те се отнасят мълчаливо с вас, вие ги игнорирате в отговор.

Това ще остави нарцисиста объркан и изгубен. Ще ги надхитрите и точно там искате да бъдат.

3. Работете върху самочувствието си

Спомняте ли си, че говорихме за вашия насилник, който иска да унищожи чувството ви за самоуважение на всяка цена и затова те игнорира на първо място? Е, твоя работа е да им докажеш, че грешат.

И какъв по-добър начин да направите това от това да работите върху самочувствието си ? Покажете на вашия нарцисист и най-важното на себе си, че вашата стойност не зависи от тяхното присъствие в живота ви.

Вие сте способни да бъдете щастливи и уверени в себе си без тях. Не са успели да ви убедят, че сте безполезен или достатъчно добър и представата ви за себе си няма да се промени само защото са се събудили сутринта и са решили да ви игнорират.

4. Не попадайте в капана на играта на обвиняване

Бъдете внимателни, защото всеки нарцисист ще направи всичко възможно, за да ви накара да мислите, че сте отговорни за тази бъркотия. Според тази гледна точка те никога не биха ви пренебрегнали, ако се отнасяте към тях по различен начин.

Вие сте виновни за всичко, защото вие ги провокирате да направят това. Звучи ли ви познато?

Трябва да ви предупредя, че един нацисист ще продължи да играе на обвиняваща игра. Моля, не се хващайте – това е капан.

5. Не се дръжте така, сякаш не сте наясно

Ето още нещо, което не трябва да правите, докато нарцисистът ви игнорира: да се преструвате на невежи. Не се дръжте така, сякаш нямате представа какво правят и най-важното какво се опитват да постигнат.

Вместо това не се страхувайте да изразите мнението си. Извикайте ги за техните действия и им покажете, че сте напълно наясно с всичко, което се случва. Повярвайте ми: това ще ги шокира повече от всичко друго.

Това означава, че прикритието им е разкрито и че трябва да измислят някои сериозни нови стратегии.

6. Действайте безгрижно

И накрая, ключът е да действате напълно без да се притеснявате от всичко, което се е случило. Добре е да кажете, че сте наранен, ако някой ви игнорира. Това обаче не означава, че животът ви е свършил.

Въпреки че знаем, че те боли, моля те, преструвай се, че си напълно невъзмутим и незасегнат от тяхното поведение. Не им давайте това, което искат – внимание и доказателство, че са ви повлияли сериозно.

Вместо да им изпращате абзаци с дълги есета и да ги молите да говорят с вас, просто ги оставете. Вместо да ги преследвате и да им искате обяснение, продължете без това!

Повярвайте, когато ви казваме, че това е, което ще ги нарани най-много. След като вашият нарцисист види, че не ви е грижа за мълчаливото им отношение, те ще бъдат на прага ви на следващия ден.

Какво да направите, ако нарцисист ви игнорира

Най-доброто нещо, което можете да направите, когато нарцисист ви игнорира, е да го игнорирате обратно. Ако се държите така, сякаш е краят на света, просто им давате зелена светлина да продължат. Вие ги карате да се чувстват важни и им давате потвърждение.

От друга страна, ако се държите така, сякаш не сте обезпокоени от това, вие преставате да бъдете техен източник на нарцистично снабдяване

Подлудява ли нарцисиста, когато ги игнорирате?

Да, няма нищо, което да подлуди един нарцисист повече от това да се натъкне на някой, който не само ги е разбрал, но също така има способността да ги победи в собствената им игра. Игнорирането на нарцисист означава да не му обръщате никакво внимание и нека не забравяме, че те не могат да живеят, без да получават внимание.

По принцип, когато ги игнорирате, вие правите това, което те са искали да направят с вас: унищожавате чувството им за самоуважение и задълбочавате връзката им с травма.

Въпреки че това не е нещо, което трябва да правите с нормалните хора, за съжаление, понякога това често е единствената техника да отмъстите поне малко на вашия нарцисист.

Какво правите, когато нарцисист ви подложи на игнориране?

Най-доброто нещо, което можете да направите, когато нарцисист ви игнорира, е да му дадете точно това, което очевидно е искал, и да не влизате в контакт. Но липсата на контакт не включва само телефонни обаждания и текстови съобщения.

Това означава, че не отговаряте на опитите им да се свържат. Изчезваш от техния живот, облягаш се и ги гледаш как отчаяно се опитват да пропълзят обратно в твоя.

Освен това не забравяйте, че това трябва да е акт на призрак. Нищо няма да постигнете, ако обявите, че напускате или им дадете обяснение за това.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay