Според психолозите, връзките с голяма разлика във възрастта могат да бъдат много успешни

Според психолозите, връзките с голяма разлика във възрастта могат да бъдат много успешни

Въпреки всичките ни различия, изглежда, че хората от цял свят имат поне едно общо нещо. Достатъчно изненадващ е фактът, че средно мъжете са малко по-възрастни от жените си навсякъде, според голямо проучване. Но ако погледнем средните цифри, ще видим, че има всякакви двойки, включително такива със значителна разлика във възрастта.

Ние вярваме, че в любовта няма място за стереотипи. Затова решихме да разберем как според психолозите връзките с възрастова разлика могат да бъдат успешни.

Връзките с възрастова разлика не са чак толкова голяма работа

Щом обществеността научи за нова двойка знаменитости със значителна разлика във възрастта, това веднага се превръща в голяма новина, която е доста показателна за факта, че в нашето общество все още има стигма около тези взаимоотношения. 

Когато жената е по-възрастната във връзката, тя обикновено получава повече критики, за разлика от партньорствата, когато мъжът е по-възрастен. В същото време предишният тип двойки обикновено се възприема като по-равен. И все пак, психолозите отбелязват, че само жените се определят с унизителни термини (като"златотърсачка"), докато мъжете обикновено се хвалят, което е очевиден двоен стандарт.

Връзки, които поддържат хората доволни

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид тук, е дали хората получават това, което искат от връзките, в които са. Според това изследване, както мъжете, така и жените са по-доволни от по-младите партньори, поне в началото на връзката си. Също така специалистите твърдят, че жените, които конкретно излизат с по-млади мъже, се чувстват по-самоуверени и активни.

Как можете да разберете дали ще се получи

Правилният отговор тук е, че всяка двойка е уникална и няма универсална истина. Въпреки това все още важат някои правила: вашият партньор и вие трябва да имате общи интереси, цели в отношенията и да имате подкрепящи хора около вас. Интересното е, че някои изследователи смятат, че не е важна вашата действителна възраст, а по-скоро възрастта, на която се чувствате, така че това също трябва да се вземе предвид.

Разлики при еднополовите двойки

Проучванията показват, че при хомосексуалните бракове разликата във възрастта между хората често е по-голяма в сравнение с хетеросексуалните, въпреки че гей двойките се сблъскват с още повече критики. 

Какво мислят хората

"Бил съм и по-възрастен, и по-млад. Бих казал, че най-лошото в това е, че просто те не получават препратките ви към филми / телевизия / песни (и вие не получавате техните), защото те са израснали в съвсем различна ера на поп културата. " - FuzzyElf47 / Reddit

"Съпругът ми и аз имаме 11 години разлика. Събрахме се, когато бях на 21, а той на 32. Плюсове: Всъщност не виждам разликата във възрастта. Разбираме се чудесно и сме най-добри приятели. Никога не съм се чувствала така, сякаш сме на различни етапи от живота. Харесва ми да го дразня, че съм завършила детска градина, когато той е завършил гимназия. Минуси: Никога не знам на кой филм, певец, актьор, песен, книга и т.н. той се позовава, защото е било много преди моето време. Той обича много да ме дразни. Като цяло работи чудесно за нас." - beautifuldisasterxx / Reddit

"Моят човек е с 11 години по-възрастен от мен. Единственият проблем, за който мога да се сетя, който е свързан с възрастта му, са приятелите му. Не съм свикнала да излизам с хора на тяхната възраст. Всички са много готини, но са живели / водят много по-различен начин на живот от мен. " - Shelleylovesyou / Reddit

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay