Ще заменят ли ноктите „BIAB“ гел лака?

Ще заменят ли ноктите „BIAB“ гел лака?
Pexels

BIAB ноктите или структурираните нокти, както още ги наричат, са популярен стил за маникюр, който много салони предлагат, но не много хора знаят точно какво представляват.

BIAB е акроним за "builder in a bottle". Твърдият гел сега започва да се продава в бутилка за по-лесно нанасяне. Формулата първоначално е създадена от Дейзи Калнина, главен изпълнителен директор и основател на The GelBottle Inc., през 2015 г., но сега много различни марки имат свои собствени вариации.

Научете повече за структурираните, известни още като BIAB нокти... дали са по-добри от обикновен маникюр с гел и много повече.

Какво представляват нокти BIAB и какво е Builder Gel?

Структуриран маникюр е другото име за ноктите BIAB. Принципът е същият като при гела за изграждане. Нанася се върху нокътя под гел лака, за да придаде на нокътя повече структура. 

Процесът на нанасяне на BIAB е прост. Формулата в бутилка позволява изграждащият гел да се нанася по същия начин, по който се нанася обикновен лак за нокти. Можете да направите наслагване на вашата естествена дължина или, в зависимост от вида и силата на изграждащия гел, който използвате, можете дори да добавите дължина върху ноктите и да създадете всяка форма, която искате.

Вашият цвят на лака за нокти и рисунката за нокти след това отиват върху слоя изграждащ гел. Когато сме готови да го свалим, вместо да се накисва, се изпилява, така че този прозрачен слой винаги да остава отдолу, за да защити нокътя. Това помага да се поддържат ноктите здрави, защото не се третират с ацетон всеки път. 

Безопасни ли са BIAB ноктите?

Тъй като ноктите BIAB осигуряват основен слой за цвета на вашия гел лак, те всъщност са малко по-добри за вашите нокти от традиционния маникюр с гел.

Това, което се случва с маникюра "builder-in-a-buttle" или структурирания маникюр, е, че този прозрачен твърд гел слой първо предпазва нокътя от гел лака. Това предпазва ноктите от това да станат чупливи или слаби.

Ако ноктите ви са къси или счупени, този вид маникюр може да ви помогне да ги поправите и да им придадете красива форма. Освен това изглажда нокътната плочка много добре.

Изграждащият гел помага ли за укрепване на ноктите?

Изграждащият гел не укрепва конкретно нокътя. Поставя укрепващо покритие върху нокътя, което ще осигури допълнителна опора, ако ноктите са слаби.

Въпреки това, ако имате проблеми със свръхрастеж на кожата под ноктите, известен още като хипонихиум, използването на изграждащ гел може да помогне за намаляване на проблема. Когато ноктите ви растат по-дълго, хипонихиумът под нокътната плочка може да се удължи малко по-дълго от обикновено. Това е естествен процес, който се случва, за да осигури на по-дългия ви нокът допълнителна опора отдолу.

Използването на изграждащ гел върху нокътната плочка ще предложи същата опора и в някои случаи може да забележите известна рецесия на удължения хипонихиум. 

BIAB Нокти срещу акрил

Като цяло ноктите BIAB се считат за по-добри за вас от акрилните удължители, които могат да причинят чупливост на ноктите. BIAB може да се използва в тандем с акрил и да се нанася върху удължителите, ако решите, но изграждащият гел също е чудесна алтернатива за добавяне на дължина без нужда от изкуствени удължители.

Колко време издържат?

Маникюрът BIAB трае от две до четири седмици, но е препоръчително да ги правите отново на всеки две до три седмици, за да изглеждат добре и да намалите риска от счупване. 

Как се отстраняват BIAB ноктите?

За разлика от обикновения лак за нокти, BIAB ноктите трябва да бъдат отстранени в салон от професионалист, за да запазите естествените си нокти. Изграждащият гел се отстранява чрез метода на накисване. Това включва използване на електрическа пила за отстраняване на защитното гел покритие върху нокътя, преди да се приложи напоен с ацетон памучен тампон върху всеки пръст и да се увие с фолио. След като ноктите се накиснат за няколко минути, омекналият гел се изстъргва с дървен избутвач за кожички. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay