Как да почистим сребърните бижута в домашни условия?

Как да почистим сребърните бижута в домашни условия?
Canva

Сребърните бижута винаги са чудесен избора, както са спецални поводи, така и за допълнение към всекидневните ни визии. Минусът им обаче е, че бързо потъмняват и губят блясъка си, независимо дали са съпи или не. Почистването им се оказва по-лесно, отколко сте очаквали и дори не са необходими специфични препарати. Ето как да почистите сребърните си бижута в домашни условия:

Сода бикарбонат и вода

Смесете сода бикарбонат с топла вода, докато се получи паста. Нанесете пастата върху сребърните бижута с помощта на мека четка или памучен плат. Нежно разтъркайте повърхността и след това изплакнете добре и изсушете.

Лимонов сок

Натрийте малко лимонов сок върху мека кърпа и нежно разтъркайте сребърните бижута. Лимоновият сок ще помогне за отстраняване на замърсяванията и ще придаде блясък на бижутата. Изплакнете добре и подсушете.

Паста за зъби

Използвайте мека, неабразивна зъбна паста и нанесете малко количество върху мека четка или памучен плат. Нежно разтъркайте повърхността на сребърните бижута и след това изплакнете и подсушете.

Сребърна кърпа

Съществуват специални сребърни кърпи, които са напоени със сребърна паста. Просто нежно разтъркайте сребърните бижута с тази кърпа, за да премахнете оксидацията и да им придадете блясък.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay