Сок от нар и оцет помага за тънка талия и ефективно отслабване

Смес от нар и оцет премахва мазнините най-вече в областта на корема.

Сок от нар и оцет помага за тънка талия и ефективно отслабване
Pexels

Нарът и сокът от него, които съдържат стотици биоактивни вещества и много ползи за здравето,  подпомагат отслабването . Смес от  нар и оцет премахва мазнините  най-вече в областта на корема.

Сокът от нар се  приготвя лесно  с помощта на сокоизстисквачка. Напитката има обаятелен  сладко-кисел вкус . Самият плод съдържа до 20 различни полифенола. Тези биоактивни вещества имат  антиоксидантни свойства , предпазват клетките от увреждане, потискат възпаленията и дори забавят процеса на стареене, както и растежа на раковите клетки. Освен това антиоксидантите предотвратяват оксидативния стрес в организма.

Нарът има специални лечебни свойства . Той е богат на минерали и хранителни вещества, особено на витамини В и Е. Сокът от този червен плод се счита за много  ефективен срещу някои сърдечносъдови заболявания, остеоартрит и някои видове рак .

Известно е, че само една чаша сок от нар дневно намалява възпаленията, подобрява кръвообращението и поддържа еластичността на кръвоносните съдове.

Проучванията показват също, че редовната консумация на тази напитка може да потисне  растежа на раковите клетки в простатната жлеза .

Според изследванията нарът е много ефективен за  намаляване на теглото . Известно е, че намалява мастните натрупвания в кръвоносните съдове и понижава нивата на лошия холестерол.

Проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, показва  неочакван ефект от комбинирането на сок от нар с оцет . Установено е, че той подпомага загубата на тегло намаляването на обиколката на талията.

Жените с наднормено тегло, участвали в експеримента,  пиели смес от нар и оцет в продължение на осем седмици . Допълнителен анализ показал, че пиенето на тази напитка води до значително  отслабване и изгаряне на мазнините в областта на талията .

Установено е също, че сместа от нар и оцет е отличен активатор на ензима AMPK, който е от съществено значение за разграждането на мазнините, и следователно има положителен ефект върху изгарянето, включително върху старите складирани мазнини.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay