По ума посрещат, по килограмите изпращат

По-малка талия, по-голяма заплата

По ума посрещат, по килограмите изпращат

Доказано е, че за да бъде назначена на отговорна позиция в офиса, една дама е нужно да бъде преди всичко умна и правилно насочена в професионалното си развитие. Това, обаче, се оказва недостатъчно. Посрещането по ума дори не подсказва, но изпращането се случва по тялото и физическата привлекателност.

Безспорно е. Има значение как изглеждате и то е пряко обвързано с резултатите в кариерата и успеха ви на работното място. Освен, че може да навреди на здравето ви, наднорменото тегло може да се отрази и на месечния ви доход.

Американско проучване доказва, че тази нечестна максима важи само за жените, тъй като при мъжете професионализмът по никакъв начин не се поставя под съмнение, дори когато килограмите са много над нормата.

По-слабите и фини дами са много по-ценени като мениджъри или кадри, чието мнение е от значение, доказва още изследването. Учентие дори твърдят, че мъжете избират бизнес партньорите си точно, както избират и тези в живота - визуалният интерес не е за пренебрегване.

Очевидно е, че работодателите преценяват служителите си и по теглото – ако мъжът е по-едър и добре сложен, той е по-работоспособен. Ако жената има проблеми с килограмите, обаче, се смята, че тя е: нещастна от този факт, следователно вероятността да не се справя добре с професионалните си ангажименти нараства.

Освен това, за мениджър или човек, който се налага да печели симпатии и нови клиенти, например, винаги са предпочитани добре изглеждащи жени. А САЩ дамите, които тежат под 65 кг. печелят годишно с 12 000 долара повече от по-пълничките си колеги.

И какво се оказва? Размерът на талията е обратнопропорционален на този на заплатата. Работещи дами, мислете не само с кого обядвате, но и колко калории поглъщате, докато печелите бизнес партньори.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay