Необходим ли е приемът на имуностимулатори през есента

Необходим ли е приемът на имуностимулатори през есента
Canva

Есента е тук и това започва да се усеща по снижаването на температурите. С тях идва и запушеният нос, кашлицата, високата температура и всички други неприятни симптоми на настинка и сезонен грип. За да се предпазят от тях, някои хора се доверяват на т.нар. имуностимулатори.

Приемът на имуностимулатори не е винаги необходим и трябва да бъде правилно обсъден със здравен специалист. Но все пак има ситуации, в които може да разгледате тази опция:

Слаба имунна система

Ако имате отслабена имунна система, която ви прави по-уязвими за чести инфекции, имуностимулаторите могат да помогнат да я подкрепите и да намалите риска от заболявания.

Предстоящ контакт с инфекции

Ако знаете, че ще бъдете изложени на риск от инфекции, например поради работната си дейност или предстоящи пътувания, имуностимулаторите могат да помогнат за подсилване на вашата защита.

Заболявания, които нарушават имунната система

Някои заболявания, като хронични автоимунни заболявания, могат да доведат до отслабена имунна система. В тези случаи, имуностимулаторите могат да бъдат препоръчани от вашия лекар.

Хроничен стрес

Дългосрочният стрес може да ослаби имунната система. Ако страдате от хроничен стрес, имуностимулаторите могат да ви помогнат да се справите с негативните ефекти върху имунитета.

Недостиг на определени витамини и минерали

Недостатъчният прием на важни витамини и минерали, като витамин С, витамин D и цинк, може да подкопае имунната система. Изследвания показват, че допълването с тези вещества може да подобри имунната функция.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay