Можете ли да ядете тиквички сурови?

Можете ли да ядете тиквички сурови?
Pexels

От лодки с тиквички до кростини с тиквички (което може би е най-забавното име на рецепта, което някога може да се каже), много от най-популярните рецепти с тиквички включват готвене или печене , но въпреки това, както е доказано от способността на тиквичките да бъдат всичко - от основа за пица, този зеленчук е един забележително универсален продукт. 

Слава богу, има толкова много начини за готвене на тиквички, като се има предвид, че винаги са били едно от най-плодородните растения в нашите зеленчукови градини.

Но можете ли да ядете тиквички сурови? 

Можете ли да ядете сурови тиквички?

Няма да ви оставим да чакате повече за отговора на въпроса "Можете ли да ядете тиквички сурови?" Ако не сте алергични към зеленчука и стига да го измиете добре, за да сте сигурни, че кожата е чиста, преди да нарежете и включите сурови тиквички в плана си за хранене, е напълно безопасно да ядете тиквички сурови. 

Имайте предвид, че има много зеленчуци, които можете да ядете сурови - моркови, целина, репички, листни зеленчуци, броколи, карфиол и т.н. Можете да добавите тиквички към този списък. Цветовете, месестата част, семената и кожата са годни за консумация сурови.

Като се има предвид това, може да откриете, че суровите тиквички са малко по-трудни за стомаха ви от варените им братовчеди. Поради вида на фибрите в структурата на клетъчната стена на растенията, яденето на продукти в суров вид може да доведе до малко повече подуване, отколкото ако сте консумирали същото количество сготвени. Изследванията показват, че готвенето има тенденция да повишава смилаемостта. 

Това обаче не винаги е така и ако понасяте добре други сурови зеленчуци и не сте алергични към тях, трябва да сте добре да ядете сурови тиквички. Ако забележите, че храносмилателният ви тракт има проблеми с обработването на сурови тиквички, премахването на кожата може да ви помогне да направите суровите тиквички още по-лесни за смилане. Само имайте предвид, че това също ще премахне повечето от полезните за червата фибри.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay