Разведоха двойка по погрешка

Разведоха двойка по погрешка
Canva

Двойка се разведе по погрешка, след като адвокати в лондонска адвокатска кантора направили грешка.

Двойката, известна като г-н и г-жа Уилямс, са женени в продължение на 21 години, докато се разделят през 2023 г. Те все още преминавали през споразумения относно финансовите договорености за раздялата им, когато адвокатите от адвокатската кантора Vardags "щракнали грешния бутон" в онлайн портал, според The ​​Guardian.

Сър Андрю Макфарлейн, президент на семейния отдел, обяснява, че адвокатите са искали да подадат молба за развод за друг клиент, но по невнимание са отворили електронното досие на делото "Уилямс срещу Уилямс" и са продължили да кандидатстват за окончателна заповед по това дело.

Разводът е финализиран 21 минути по-късно, но адвокатите осъзнават грешката си едва два дни по-късно. След това те подали молба до Върховния съд за отмяна на развода.

Съдия Макфарлейн обаче отхвърля молбата.

"Съществува силен интерес на обществената политика от зачитането на сигурността и окончателността, произтичащи от окончателното решение за развод и поддържането на статуквото, което то е установило", казва той.

Съдията добавя, че възнамерява да коригира впечатлението, че порталната система за онлайн развод ще "издаде окончателна заповед за развод, когато човек не е желан, просто чрез "щракване на грешен бутон":

Айеша Вардаг, ръководител на фирмата Vardags и един от най-добре платените бракоразводни адвокати в Обединеното кралство, порицала съдията за неговото погрешно решение.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay