Рискове и странични ефекти от поставянето на филъри с хиалуронова киселина

Рискове и странични ефекти от поставянето на филъри с хиалуронова киселина
Canva

Хиалуронът е вещество, което се използва в различни медицински и козметични процедури, като например филъри за бръчки и уголемяване на устни. Въпреки че хиалуронът често се счита за безопасен и се съдържа натурално в нашето тяло, има възможност за поява на странични ефекти, които включват:

Оток и зачервяване

Незначителният оток и зачервяване в зоната, където е приложен хиалуронът, са обичайни след процедурата. Тези симптоми обикновено отминават след няколко дни.

Болка и дискомфорт

Някои хора могат да изпитат лека болка или дискомфорт по време на или след процедурата. Това обикновено отслабва с времето.

Втрърдяване на кожата

Приложената хиалуронова киселина може да предизвика усещане за твърдост на кожата няколко седмици след процедурата. Този ефект обаче обикновено отминавв с времето.

Неравномерно разпределение на материала

В редки случаи може да се случи хиалуронът да се разпределя неравномерно или да образува грудки. Това обикновено изисква корекция от страна на лекаря.

Алергични реакции

Въпреки рядкостта на алергичните реакции, те не са нашълно изключени. Ако човек има алергия към хиалуроновата киселина или други съставки в продукта, може да се появи кожен сърбеж, обрив или други алергични прояви.

Инфекции

В редки случаи може да възникнат и инфекции след инжекциите с хиалурон. Това обаче е много рядко и обикновено се свързва с неподходящи хигиенни практики по време на процедурата.

Ако планирате да се подложите на процедура за уголемяване или оформяне на устни с хиалуронови филъри, е важно да обърнете внимание на няколко ключови аспекта и да изберете квалифициран и опитен медицински специалист за извършването на процедурата. Ето няколко съвета:

Изберете квалифициран лекар: Отговорността за безопасността и ефективността на процедурата е свързана с квалификацията на лекаря. Търсете лицензиран и опитен медицински специалист, който е специализирал в козметична дерматология или пластична хирургия. Не се доверявайте на козметици, работещи в салони за красота, тъй като те не са медицински лица и нямат нужната квалификация.

Предварителна консултация: Преди да вземете решение, направете предварителна консултация с лекаря, на който планирате да се доверите. Обсъдете вашите цели, очаквания и възможни рискове. Трябва да добиете ясна представа за това как ще изглежда процедурата и какви са възможните резултати.

Проверка на продукта: Уверете се, че лекарят използва качествени хиалуронови пълнители от утвърдени и сертифицирани производители. Това е важно за гарантиране на безопасността и качеството на материала, който се прилага върху устните ви.

Подготовка и следпроцедурен уход: Следвайте всички указания на лекаря за предпроцедурна подготовка и следпроцедурен уход. Това може да включва избягване на определени лекарства, подготовка на кожата и спазване на препоръките за следпроцедурния период.

Реалистични очаквания: Бъдете реалистични по отношение на това, какви резултати да очаквате. Процедурата за уголемяване на устни с хиалурон не трябва да променя радикално визията ви, а по-скоро да подчертае естествената им форма и обем.

Възможни рискове и странични ефекти: Бъдете информирани за възможните рискове и странични ефекти, включително оток, зачервяване, къстене на кожата и в редки случаи - инфекции. Информиряйте лекаря си за всякакви алергии, които може да имате.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay