Гала и Ники Кънчев са сред носителите на наградата БГ Модна икона 2017

Гала: "Хората, титулувани като модни икони трябва да вдъхновяваме тези, които ни гледат и слушат!"

Гала и Ники Кънчев са сред носителите на наградата БГ Модна икона 2017

За девета поредна година Академията за мода връчи наградите за стил БГ Модна икона 2017. На стилен ревю-спектакъл бяха показани актуални модни колекции преди официалната церемония. Специални гости насъбитието бяха български дизайнери и модни къщи, носители на Златна игла, както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност "Мода”.

Гала и Ники Кънчев са сред носителите на наградата БГ Модна икона 2017

Водеща на събитието бе чаровната Гери Дончева.

Критериите, според които известните български личности получиха статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

Гала и Ники Кънчев са сред носителите на наградата БГ Модна икона 2017

Сред наградените дами се наредиха бизнес дамата Йордана Димитрова, Капка Амзина, Илияна Захариева, Илиана Раева. Голямата изненада на церемонията бе Гала, която получава този приз за втори пореден път. 

Мъжете, които бяха определени като модни икони на България за 2017 година са Ники Кънчев и Ники Илиев.

Ето какво сподели с нас Гала веднага след официалната церемония.

Как се чувствате като носител на тази награда за втори път?

Сега започвам да осъзнавам как се чувствам, защото не очаквах. Много достойни и стилни дами бяха номинирани заедно с мен и не очаквах, че ще я получа. Разбира се, че ми стана много приятно. Наградата не е само радост, тя е ангажимент, отговорност, каквато имаме всички ние публичните хора -  да правим добри неща, да правим света по-красив и себе си, доколкото успяваме.

Какви са качествата, които трябва да притежава една публична личност, за да се превърне в модна икона?

О, не трябва да питате мен, а трябва да питате хората, които ми я присъждат. И не, не е излишна скромност. Отвъд това, което нося по себе си като мода, си мисля, че трябва да има други качества, които се радвам, че някой е открил в мен.

Какви точно са? Знам ли...  С целия ни екип сме ангажирани с редица благотворителни каузи. Иска ми се много да помагаме на хора в нужда. Хората, които сме титулувани като модни икони трябва да вдъхновяваме хората, които ни гледат и слушат. Това са набор от качества, които някой е открил у мен, но не съм сигурна, че притежавам всичките.

Как хората да съумеят на направят света по-красив чрез модата?

Чрез модата е лесно, защото тя е външността, тя е пъстрото и това, която се вижда и когато сме отговорни към външния си вид и с това да зарадваме другите, така правим и света по-красив. Но както казва Малкия принц важни са нещата, които се виждат със сърцето.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay