Матю Пери планирал да създаде фондация за лечение на зависимости преди смъртта си

Дано негови близки изпълнят мисията му!

Матю Пери е планирал да основе фондация в подкрепа на тези, които се борят със злоупотребата с вещества преди смъртта си, предава Page Six.

Звездата от "Приятели", който дълги години се лекуваше от пристрастяване, е искал да помогне на други в неговото положение да преодолеят зависимостта от наркотици и алкохол, съобщи People в понеделник. Според изданието приятелите и близките на Пери все още се надяват да превърнат мечтата му в реалност, след като актьорът почина след удавяне в събота. Той беше на 54.

Преди време Пери бе основал център за трезвен живот за мъже, наречен Perry House, който управляваше от 2013 до 2015 г. В своите мемоари от 2022 г. "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" Пери разкрива, че е влизал и излизал от рехабилитация 15 пъти през цялата си десетилетна битка със злоупотребата с вещества.

Актьорът допълнително разказва за пристрастяването си към викодин след инцидент с джет през 1997 г., като признава, че е приемал до 55 хапчета на ден в един момент.

Пред New York Times той признава, че е похарчил близо 10 милиона долара, опитвайки се да се справи със зависимостта си през годините. Актоьрът също така припомни, че е бил на косъм от смъртта на 49-годишна възраст, когато дебелото му черво се е спукало от прекомерна употреба на опиати. Тогава той прекарва две седмици в кома и пет месеца в болницата.

"Лекарите казаха на семейството ми, че имам 2 процента шанс да оживея", казва той пред People през октомври 2022 г. "Бях поставен на нещо, наречено ECMO машина, която извършва цялото дишане за сърцето и белите ви дробове. И това се нарича Айл Мери. Никой не оцелява след това.”

Знаменитости изразиха почитта си към Пери през последните няколко дни, включително неговите колеги от "Приятели".

"Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от актьорски партньори. Ние сме семейство", написаха Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Дейвид Шуимър и Мат Лебланк в изявление пред People в понеделник. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да обработим тази необозрима загуба."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay