Туристи раниха малки мечета, заради селфи (ВИДЕО)

Туристи раниха малки мечета, заради селфи (ВИДЕО)

Появи се виде, в което се вижда как група хора дърпат две мечета от дърво в Северна Каролина, за да се снимат с тях. В процеса, едно от мечетата е било наранено.

Ашли Хобс, биолог по специални проекти в Комисията за ресурси на дивата природа на Северна Каролина, зрази мението си по случая, след като получи доклад, че няколко души дърпат малки от дърво, за да си направят селфи. Отделът за правоприлагане на агенцията е започнал разследване на инцидента.

Хобс пристига, за да намери групата хора, които все още били наоколо, като само едно от двете малки присъствало и седеяло в езерото в имота на жилищния комплекс. То било отпаднало, куцало и имало ниска телесна температура, казва тя. Другото малко вече не било на мясотот на инцидента.

"Изправих се срещу нарушителите, докато бях в комплекса и обясних опасността от приближаване и взаимодействе с диви животни. Винаги има шанс майката да е наблизо и да се опита да защити малките си. Застрашава и мечките. Играенето с малко мече крие риск от нараняване на малкото и увеличава шанса то да се отдели от майка си.

Експертите по дивата природа, включително Хобс, казват, че е важно да се отдалечите всяко диво животно, вместо да се намесвате. Дори в ситуации, в които мече или друго животно изглежда осиротяло или наранено, оставете животното на мира и се свържете с вашата държавна агенция за дивата природа за помощ, съветва Хобс.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay