Не обичате тиква? Тази крем супа с ядки и сирена ще ви разубеди!

Не обичате тиква? Тази крем супа с ядки и сирена ще ви разубеди!
Canva

Крем супата от тиква е вкусна и подходяща за студените дни. Ароматът ѝ ни носи есенно настроение, а вкусът ѝ не може да се сравни с нищо друго. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

Една средно голяма тиква, нарязана на кубчета

1 голям лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

4 ч.ч. домашен зеленчуков бульон

1 ч.ч. сметана (или кокосово мляко за по-лек вариант)

150 г настъргано сирене( чедър, гауда, горгонзола)

1/2 чаша ядки (по възможност орехи)

2 с. л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

Свежи подправки (копър, магданоз) за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на средна степен. Добавете лука и чесъна и ги задушете за около 5 минути, докато станат меки и прозрачни.

Добавете нарязаната тиква и бульона. Нека супата заври, след което намалете температурата и оставете я да ври 20-25 минути или докато тиквата омекне. Използвайте блендер или пасатор, за да смесите супата до получаване на гладка текстура.

Върнете супата на котлона на ниска степен и добавете сметаната (или кокосовото мляко), сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Разпеределето в подходящи купи. Поръсете върху всяка порция настърганото сирене и смлените ядки. Украсете със свежи подправки и сервирайте топла.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay