Лесно е да имате добър метаболизъм на всяка възраст!

Вижте как

Смята се, че с годините метаболизмът ни отслабва. Да, това е така, но пък има хитри трикове, с които да си го запазим до преклонна възраст и да е все така бърз като на младини. Ще се учудите колко простички са нещата, които можем да правим за себе си. Хубаво е да започнем от днес!

Яжте рано вечерта! Навярно сте чували израза "Закуската изяж сам, обядът раздели с приятели, а вечерята дай на враговете си." Не допускайте да ядете късно, тъй като стомахът Ви не е в състояние да смели храната. Като и изключим и липсата на движение вечер, става още по-трудно за него. Най-грешният вариант е да ядете директно преди лягане. Старайте се да хапвате към 17-18 ч.

Не забравяйте за закуската! Колкото и да бързате, отделете поне малко време да хапнете нещо. Тялото Ви ще Ви е много благодарно. Тя задейства процес, наречен термогенеза. При него мозъкът сигнализира на тялото да превърне храната в енергия. 

Яжте по малко, но често! Да, чували сте го милиони пъти, но спазвате ли го? На всеки 3 или 4 часа е добре да хапвате нещо, макар и малко. 

Не спирайте да се движите! В момента, в който решите да редуцирате движенията си и ходенето пеша до минимум, то организмът Ви веднага ще Ви се разсърди и ще Ви покаже ясно, че това не му харесва. 

Спете достатъчно! Подарете повече сън на организма си и ще видите как и тялото Ви, и Вие ще се усмихвате!

Не е трудно човек да е здрав! Просто трябва да изма едно отговорно отношение към себе си.

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay