Още един конкурс за детска рисунка - темата е "Рецептите на баба"

Рецептите на баба аз обичам...

За трета поредна година Националният дворец на децата подкрепя инициатива, чиято цел е да възроди интереса към българската кулинария и българските ястия, да показва, поддържа и възражда българската кулинарна традиция и да представя традиционни ястия от различни региона на страната.

 

В резултат обявяват конкурс за рисунка "Рецептите на баба" и очакват от децата от цяла България картини с любими бабини гозби и традиционна трапеза. Целта на конкурса е и избирането на плакат за 2011 г. с визия на кулинарния фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град".


Рисунките ще бъдат журирани и разпределени в три възрастови групи: деца до 7 години, ученици от 7 до 10 години и ученици от 10 до 14 години.
Изискванията са следните: формат на листа А4 или блок № 4; 35 х 50 см - без паспарту. Няма ограничения в техниките за рисуване и използваните материали.

Всяка творба да бъде придружена със следната информация: трите имена на автора, възраст, детска градина, училище или извънучилищно звено, учител или ръководител /ако рисунките се изпращат от преподавателя/, домашен адрес на участника, електронна поща или телефонен номер за връзка, опис на изпратените творби.

Крайният срок за получаване на рисунките е до 4 март 2011 г. на адрес: Гр. София - 1309, бул. Ал. Стамболийски № 191, Национален дворец на децата, ст. 420, за Националния конкурс за детска рисунка "РЕЦЕПТИТЕ НА БАБА".

Победителите в конкурса в трите възрастови групи ще бъдат обявени на 15 март, в уеб сайта на Националния дворец на децата. С отличените творби от конкурса ще се организира пътуваща изложба, като част от програмата на Кулинарния фестивал "Пъстра трапеза", който стартира през месец април 2011 г. и преминава през цяла България, стигайки до град Бургас.

Изложбата ще бъде открита след 20-ти март 2011 г., в сградата на Националния дворец на децата. В присъствието на много официални гости, приятели, родители и деца ще бъдат обявени и наградени победителите в Националната изложба на кулинарни рисунки "Рецептите на Баба".

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay