Днес ще Ви представим една много популярна супа, традиционна не само за френската кухня, а станала интернационална, а именно френска лучена супа.
Нужни са Ви:
75 грама чисто масло
1 голяма глава лук, нарязана на тънки кръгчета
2 супени лъжици...
Малките пъстри вълшебства, направени от целувчено тесто, несъмнено са сред най-ярките символи на Франция. А за да поглезим сетивата ви и за да сложим подобаващ финал на нашата седмица, посветена на френската кухня, днес ще ви разкрием как да си ги...
В предпоследния ден от седмицата в Jenite.bg, посветена на френското кулинарно изкуство, логично ще отдадем заслужено внимание и на десертите. Днес главен герой е любимата на малки и големи френска селска торта, а утре на територията на виртуалното...
Да, все още сме на френска вълна! И да, дойде ред и на главния специалитет в своеобразното ни седмично меню, посветено на изключителната кухня на западноевропейската страна. А той се нарича Шатобриан и не случайно е бил в списъка на любимите ястия...
Сещате ли се за анимационния филм "Рататуи”, в който един безкрайно симпатичен мишок готвач се специализира именно в приготвянето на този своеобразен провансалски гювеч? Днес, в рамките на седмицата в Jenite.bg, посветена на френската кухня,...
Продължаваме да се гмуркаме все по-дълбоко из необятните води на френската кулинарна класика, за да преминем постепенно към основните ястия. За целта днес сме ви подготвили рецепта за един превърнал се в култов местен специалитет. А именно - киш...
Топлите дни вече са към края си, но това в никакъв случай не означава, че трябва да обръщате гръб на свежите салати. И за да се възползваме от френската кулинарна вълна, която ни е обвзела, днес ще ви предложим рецепта именно за една от любимите ни...
В поредица от няколко тематични материала в пространството на Jenite.bg ще обърнем подобаващо внимание на някои от най-интересните и, разбира се, вкусни представители на френската кухня. Стартираме своеобразното си меню с топла супа за душата,...
Всички знаем за Душко Добродушко и печената тиква. Но печена диня - за такъв ексцентричен вариант не се бяхме замисляли.Затова са колегите от Kulinar.bg - да ни открехнат на всички любопитни начини за приготвяне на уж до болка познатите ни продукти....
Казват, че силата на визуализацията може да сбъдне всяко желание. Сега ще я проверим. Колегите от Kulinar.bg са направили списък с 10-те най-добри ресторанти в Париж, ние също ги показваме в нашата галерия. Изберете си луксозно местенце, прочетете...
Когато говорим за гурме, няма как да пропуснем френската кухня. Затова днес сме ви приготвили две свежи рецепти от страната на любовта.Въпреки че във Франция залагат повече на рибата и морските дарове, ще ви представим една пъстра и здравословна...
В средата на лятото Париж се сдоби с поредната перла в короната си от ресторанти. На няколко минути пеша от Лувъра се появи Restaurant Tres Honore, а за нас е истинска чест да ви го представим днес. Интериорът му представлява интересна смесица от...
В заглавието го нарекохме "пикантен пай", но истинското му име е "киш". Той е французин и богатият му пълнеж напълно отговаря на представите ни за нацията, която винаги се опитва да извлече максималното удоволствие от живота.Кишът може да се...
Смята се, че calissons - типичните за Прованс марципанови бонбони със захаросани плодове, са се появили през Средновековието в Италия, което е още едно доказателство за вековния и интензивен културен обмен между двете страни. Необходими продукти...
Тази класическа френска рецепта разчита на няколко готварски техники и типични продукти за галската кухня, но ключът към вкусната лучена супа е готвенето на ниска температура за по-дълго време. Необходими продукти за 6 порции50 г краве масло1 с....
Знаем колко обичате лятото, а с него на дневен ред идват и безброй много морски вкусотии. Кулинарите от cп. Меню споделят защо е добре често да хапваме миди и как да ги приготвяме възможно най-лесно и вкусно.Антропологическият постулат, че...