101-годишна жена, която все още работи, споделя съветите си за дълъг живот

Да доживееш 100 години е постижение само по себе си, но да си активен на тази възраст е абсолютно достойно за похвала и възхищение. Джейн Бърнс, която току-що навърши 101 години, все още работи на непълен работен ден в занаятчийски магазин в Охайо, сама шофира до работа и просто не си представя да се пенсионира скоро. Изглежда не само, че обича да е заета, но го смята за една от тайните си за дълъг живот.

Бърнс за първи път привлече вниманието на хората в TikTok. Там нейната колежка Маги ХусВар разказа на последователите си за тогавашната си 98-годишна приятелка. След това Маги помоли Бърнс да даде съвет на новите си фенове, като Бърнс каза: "Не спирайте да се движите".

Възрастната жена наскоро отпразнува 101-ия си рожден ден и със сигурност не е променила решението си да намали темпото. Бърнс поема работата през 1997 г. след смъртта на съпруга си и казва, че се наслаждава на това, което прави, така че иска да продължи да го прави. "Ще работя толкова дълго, колкото мога или докато ме държат", казва тя пред CNBC.

В чест на своя важен рожден ден Бърнс наскоро сподели още няколко съвета за дълголетие. "Винаги съм била активна през целия си живот, правейки разни неща. Така че мисля, че това помага повече от всичко", казва тя. Преживяла рак, тя казва, че преди е следила за приема на захар, но вече не го прави, тъй като обича сладко. Въпреки възрастта си, тя все още следва рутина за красота. "Използвам овлажнител и грим. Правила съм го през целия си живот, така че няма да спра сега", казва тя.

Като цяло, нейната основна тайна за дълъг живот е да създава приятели и да намира щастие в компанията на другите. "Важно е да намерите хора, които са приятелски настроени и мили", казва тя. "Радвам се да говоря с всички, с които работя, и да се срещам с клиентите, които са много мили, въпреки че някои от тях са изненадани да ме видят на работното ми място."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay