Удон нудлите са вид японски традиционни пшенични нудли, които се отличават със своята дебелина и плътна текстура. Те са по-фолеми от други видове азиатски нудли, като рамен или со-ба и обикновено са около 4-6 мм в диаметър.
Canva
Удон нудлите се използват често в японската кухня и се приготвят по различни начини, включително в супи, със соев соус, къри или като част от ястия с пиле, свинско, морски дарове и зеленчуци. Тяхната способност да попиват вкусовете на сосовете и съставките, с които се сервират, ги правят популярен избор за приготвяне на различни вкусни и наситени ястия в японската и азиатската кухня.
Представяме ми ви 3 начина да им се насладите:
Удон със сoев сос и зеленчуци
Необходими продукти:
200 г удон нудли
2 супени лъжици сев сос
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязани зеленчуци (например, моркови, царевица, червена чушка)
2 супени лъжици нарязан лук
1 скилидка чесън (настърган)
1 супена лъжица нарязан пресен кориандър
Необходими продукти:
Според инструкциите на опаковката, свари удон нудлите и ги отцеди. В голяма тиган, загрей зехтинът и добави лука и чесъна. Задуши ги до златисто. Добави зеленчуците и ги задуши за около 3-4 минути. След това добави удон нудлите и севия сос и ги смеси добре. Готви още 2-3 минути или докато всичко се загрее равномерно. Поднеси с нарязан кориандър.
Canva
Удон с кари и кокосово мляко
Необходими продукти:
200 г удон нудли
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън (настъргани)
1 супена лъжица кари прах
1 чаша нарязани зеленчуци (на пример, броколи, моркови, бейби царевици)
1/2 чаша кокосово мляко
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свари удон нудлите и ги отцеди според инструкциите на опаковката. В голяма тиган, загрей зехтинът и добави чесъна и кърито. Задуши ги за 1-2 минути. Добави зеленчуците и ги задуши за около 5 минути или докато омекнат. Добави кокосовото мляко и разбъркай добре. Готви още 2-3 минути. Смеси със сварените удон нудли и ги загрей заедно. Подправи със сол и черен пипер според вкуса и сервирай.
Удон с пиле и гъби
Необходими продукти:
200 г удон нудли
250 г нарязано пилешко месо
200 г нарязани гъби (на пример, шиитаке или бутончета)
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица зехтин
1 скилидка чесън (настърган)
1 чаена лъжичка сусамово масло
Нарязан зелен лук за гарниране
Начин на приготвяне:
Свари удон нудлите и ги отцеди според инструкциите на опаковката. В голяма тиган, загрей зехтина и добави пилешкото месо. Готви го до златисто.Добави гъбите и чесъна и готви още 3-4 минути.Добави соевия сос и смеси добре. Смеси със сварените удон нудли и добави сусамовото масло. Поднеси с нарязан зелен лук за гарниране.
Приятен апетит!
0 | 0 |