3 различни начина да се насладите на удон нудлите

3 различни начина да се насладите на удон нудлите
Canva

Удон нудлите са вид японски традиционни пшенични нудли, които се отличават със своята дебелина и плътна текстура. Те са по-фолеми от други видове азиатски нудли, като рамен или со-ба и обикновено са около 4-6 мм в диаметър.

3 различни начина да се насладите на удон нудлитеCanva

Удон нудлите се използват често в японската кухня и се приготвят по различни начини, включително в супи, със соев соус, къри или като част от ястия с пиле, свинско, морски дарове и зеленчуци. Тяхната способност да попиват вкусовете на сосовете и съставките, с които се сервират, ги правят популярен избор за приготвяне на различни вкусни и наситени ястия в японската и азиатската кухня.

Представяме ми ви 3 начина да им се насладите:

Удон със сoев сос и зеленчуци

Необходими продукти:

200 г удон нудли

2 супени лъжици сев сос

1 супена лъжица зехтин

1 чаша нарязани зеленчуци (например, моркови, царевица, червена чушка)

2 супени лъжици нарязан лук

1 скилидка чесън (настърган)

1 супена лъжица нарязан пресен кориандър

Необходими продукти:

Според инструкциите на опаковката, свари удон нудлите и ги отцеди. В голяма тиган, загрей зехтинът и добави лука и чесъна. Задуши ги до златисто. Добави зеленчуците и ги задуши за около 3-4 минути. След това добави удон нудлите и севия сос и ги смеси добре. Готви още 2-3 минути или докато всичко се загрее равномерно. Поднеси с нарязан кориандър.

3 различни начина да се насладите на удон нудлитеCanva

Удон с кари и кокосово мляко

Необходими продукти:

200 г удон нудли

2 супени лъжици зехтин

2 скилидки чесън (настъргани)

1 супена лъжица кари прах

1 чаша нарязани зеленчуци (на пример, броколи, моркови, бейби царевици)

1/2 чаша кокосово мляко

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Свари удон нудлите и ги отцеди според инструкциите на опаковката. В голяма тиган, загрей зехтинът и добави чесъна и кърито. Задуши ги за 1-2 минути. Добави зеленчуците и ги задуши за около 5 минути или докато омекнат. Добави кокосовото мляко и разбъркай добре. Готви още 2-3 минути. Смеси със сварените удон нудли и ги загрей заедно. Подправи със сол и черен пипер според вкуса и сервирай.

Удон с пиле и гъби

Необходими продукти:

200 г удон нудли

250 г нарязано пилешко месо

200 г нарязани гъби (на пример, шиитаке или бутончета)

2 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица зехтин

1 скилидка чесън (настърган)

1 чаена лъжичка сусамово масло

Нарязан зелен лук за гарниране

Начин на приготвяне:

Свари удон нудлите и ги отцеди според инструкциите на опаковката. В голяма тиган, загрей зехтина и добави пилешкото месо. Готви го до златисто.Добави гъбите и чесъна и готви още 3-4 минути.Добави соевия сос и смеси добре. Смеси със сварените удон нудли и добави сусамовото масло. Поднеси с нарязан зелен лук за гарниране.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay