Този бананов хляб е също толкова вкусен, колкото обикновения, но е подходящ за хора, които имат непоносимост към глутен. Какво по-хубаво от това?!
Необходими продукти:
3 големи банана, добре узрели
2 ч. овес
2 големи яйца
1/2 ч. кленов сироп
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. ванилов екстракт
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. орехи, нарязани
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса и сложете хартия за печене в една тава.
Комбинирайте бананите, овеса, яйцата, кленовия сироп, содата, ванилията и солта в кухненския робот или ги разбъркайте с миксер, до получаване на гладка смес. Добавете орехите в готовата смес.
Изсипете тестото в тавата, и отгоре наредете още банани, по желание.
Печете около 20 минути, като проверявате с клечка за зъби.
Оставете да се охлади за около 15 минути, след това обърнете хляба в някакъв съд, оставете да се охлади напълно и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |