Агнешкото печено е истинска класика по нашите географски ширини за един от най-светлите празници Великден. Обикновено рецептата включва много джоджен и зелен лук, но днес ще ви предложим малко по-различен прочит, който далеч не отстъпва по вкусови качества на това, на което сме свикнали.
Необходими продукти:
1 кг агнешко плешка без кости
4 скилидки чесън, смлени
1 с.л. прясно нарязан розмарин
2 ч.л. прясна мащерка
3 с.л. зехтин
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 кг бейби картофи, разполовени, ако са големи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 230 градуса и поставете решетката в ниската част. В малка купа смесете чесън, розмарин, мащерка и една супена лъжица зехтин и подправете обилно със сол и черен пипер. Натрийте цялото агнешко.
В дълбока тава поставете картофите с останалата мазнина и подправете с още сол и черен пипер. Поставете агнешкото върху картофите и печете за около 1 час.
Оставете да почине 15 минути, след това нарежете и сервирайте.
Приятен апетит!
2 | 0 |