Тази вегетарианска лазаня изисква нула минути във фурната и е пълна с летни съставки. Чери доматите и нарязаните тиквички бързо се приготвят в свеж сос, който съдържа пресен риган и чесън. Рикотата се разрежда с малко мляко и се слага между слоевете сварени кори за лазаня заедно със соса от домати и тиквички. Сервирайте това просто ястие топло или на стайна температура.
Необходими продукти:
10 кори за лазаня
Спрей за готвене
1 супена лъжица зехтин
2 чаши чери домати
2 средно големи тиквички
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
сол и черен пипер
450 грама рикота
2 с.л. прясно мляко
настърган пармезан, за сервиране
Начин на приготвяне:
Сварете корите за лазаня във вряща вода. Наредете един слой от тях в тавичка, върху хартия за печене, и напръскайте със спрей за готвене.
Междувременно загрейте зехтина в голям тиган. Добавете доматите, тиквичките, лука и 1 чаена лъжичка сол. Гответе, като разбърквате от време на време, докато доматите се сготвят, 8 до 10 минути. Добавете чесъна и ригана. Гответе още няколко минути и овкусете със сол и черен пипер.
Разбийте рикотата, млякото и останалата 1/2 чаена лъжичка сол в средна купа.
Разрежете корите на две. Сложете по една половинка от корите в 4 чинии. Отгоре сложете 2 супени лъжици от сместа от рикота, както и 1/4 чаша доматена смес. Повторете същото още 2 пъти. Отгоре поръсете с пармезан и още малко риган.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |