Пармиджана с пиле

Пармиджана с пиле

Класическата пармиджана е лятно италианско ястие, което се приготвя с патладжани и домати. Днес ще ви представим една зимна версия, която включва пилешки гърди. Можете да консумирате с гарнитура от прясна паста със зехтин или свежа салата.

Необходими продукти:

3/4 ч.ч. галета или хлебни трохи

3/4 ч.ч. настърган пармезан

8 бр. пилешки филета

Едно голямо яйце

2 ч.ч доматен сос

1/4 ч.ч. зехтин

150 г моцарела

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Комбинирайте галетата и пармезана в плитка купа. Подправете и двете страни на пилето с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Потопете пилето в разбитото яйце, след това го потопете в сместа с галета и от двете страни.

Разстелете доматения сос върху дъното на тава за печене. Загрейте 2 супени лъжици олио в голям незалепващ тиган на среден огън. Поставете 4 пилешки филета в тигана и запържете до златисто, по 1 до 2 минути от всяка страна. С помощта на шпатула прехвърлете месото в съда за печене, като го поставите върху соса. Повторете с останалите филета.

Поставете резен моцарела върху всяко от парчетата месо. Изпечете, докато сиренето се разтопи и получи лек загар, 5 до 8 минути. Сервирайте веднага.

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay