Печени картофи със сметана

Картофено изкушение от далечни земи

Печени картофи със сметана

Днес ще се посветим на Южноафриканската кухня. Представяме ви едно лесно и много вкусно ястие, с което да разнообразите менюто си. Можете да експериментирате, като освен нужните продукти, добавите гъби, бекон, царевица или шунка.


Продукти:

8-9 средно големи картофа

100 грама сирене чедър

200 мл заквасена сметана

1/2 глава лук

сол на вкус

пипер на вкус

зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. В правоъгълна тава сипете малко зехтин и започнете да нареждате пласт картофи. Върху тях сложете лук, сол и пипер. След това наредете нов пласт и така, докато продуктите ви свършат. Залейте със сметаната и изпечете на 180°C.

Преди сервиране, поръсете със сиренето чедър и запечете още малко, докато се повърхността на ястието се оцвети в златисто-кафяво.

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 18.08.2011|10:43
Ей! Готино = ) Ще пробвам = )
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay