Печено ризото с лимон, грах и пармезан

Ако никога не сте правили ризото, защото не сте искали да стоите пред печката и да бъркате в продължение на 30-40 минути, тази рецепта е за вас. 

Ето как да приготвите вкусно печено ризото с лимон, грах и пармезан:

Необходими продукти:

4 с.л. масло

1 лимон

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 ч. ориз Арборио

3 1/2 ч. зеленчуков бульон

1 ч.л. сол

1/2 ч. пармезан

1 ч. грах

1/2 ч.л. черен пипер

пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса. 

Разтопете 2 с.л. масло в голям съд. 

Добавете лука и половината от лимоновата кора. Гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути. 

Добавете ориза, бульона и 1 ч.л. сол. Оставете да заври, свалете от котлона, сложете капак и сложете във фурната.

Печете около 20 минути. 

Махнете капака, добавете пармезана, грахта, черния пипер, останалите 2 супени лъжици масло и ½ чаена лъжичка сол. Нарежете лимона на две и изцедете половината от сока в ризотото. 

Печете още 5 минути, след което поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay