Днешното ни предложение с еднакъв успех може да бъде сервирано и като мезе, и като гарнитура, а защо не и като по-дребно основно хапване. Приготвянето е изключително лесно, а крайният резултат е повече от ефектен. А ето и как изглежда в детайли рецептата за пълнени яйца.
Необходими продукти:
6 яйца
½ филия хляб
3 с.л. риба тон
400 г заквасена сметана
2 с.л. галета
щипка черен пипер млян
щипка червен пипер
щипка мащерка
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата. Когато изстинат, ги срежете напречно на две.
Извадете жълтъците и ги смесете с предварително натопения във вода и добре отцеден хляб.
Добавете рибата тон и разбийте добре.
Напълнете белтъците и ги наредете в намазнена тавичка.
Разбъркайте сметаната с подправките, залейте яйцата и поръсете с галета.
Запечете яйцата във фурната и ги поднесете топли.
Още рецепти с вкус на детство може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
1 | 0 |