Салца с авокадо

Не го наричайте гуакамоле! Салцата с авокадо е съвсем различно и много вкусно нещо. Кремообразното, току-що узряло авокадо се смесва с нарязани домати, халапеньо, червен лук, сладка царевица и пресен магданоз, за да се създаде този освежаващ дип. 

Тази рецепта е за голямо количество салца, така че ако не очаквате гости, можете да намалите количествата наполовина.

Ето как да приготвите свежа салца с авокадо:

Необходими продукти:

2 домата рома

2 ч.л. сол

2 броя авокадо

2/3 ч.ч. царевица

1 чушка халапеньо

1/2 глава лук

1/2 ч. магданоз

1/4 ч. сок от лайм

2 скилидки чесън

1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Нарежете доматите на малки кубчета и ги сложете в гевгир. Поръсете с малко сол и оставете да престоят 5 минути.

Прехвърлете доматите в голяма купа. Добавете нарязаното на кубчета авокадо, царевицата, халапеньото, лука, магданоза, сока от лайм, чесъна и кимиона; подправете с останалата сол и разбъркайте, за да се комбинират добре.

Можете да съхранявате салцата до 3 дни в хладилник. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay