Скариди на грил със зехтин и чесън

Скариди на грил със зехтин и чесън
Canva

Морските дарове са обичана храна, особено ккогаго говорим за изискана вечеря. Но не е нужно да разбирате от гурме, за да си ги приготвите. Днес ще ви кажем как да си приготвите лесни скариди на грил!

Необходими продукти:

  • 500 грама скариди, почистени и обелени
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 4 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • Сок от 1 лимон
  • Сол на вкус
  • Прясно смлян черен пипер
  • Пресен червен пипер за украса (по избор)
  • Пресен магданоз, нарязан (за гарниране)

Начин на приготвяне:

Нагрейте зехтина в голяма тиган или на скара на средно висока температура. Добавете нарязания чесън и задушете го за около 1 минута, докато чесънът отпусне аромата си.

Добавете почистените скариди в тигана и ги сгответе за 2-3 минути от всяка страна, докато станат розови и започнат да се оформят. Посипете сол и черен пипер върху скаридите, за да подчертаете вкуса. Изцедете сокът от лимона върху скаридите и разбъркайте добре.

Поднесете скаридите на тигана или на предварително загрята скара. По желание, украсете скаридите със свеж нарязан червен пипер и пресен магданоз. Поднесете скаридите на скара топли, като ги сервирате с парче лимон за още аромат и свежест.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay