3 зимни рецепти със свинско месо

3 зимни рецепти със свинско месо
Canva

През зимата имаме нужда от "силна" храна. Свинското месо присъства в почти всяка рецепта на българската трапеза, така че днес ще ви предоставим 3 много лесни рецепти, които ще приготвите с лекота.

Свинско със зимни подправки и ябълки

Необходими продукти:          

500 г свинско месо (нарязано на кубчета)         

2 ябълки (нарязани на ситни парчета)          

1 глава лук (ситно нарязан)         

2 супени лъжици олио         

1 чаена лъжичка кимион         

1 чаена лъжичка сушен риган          

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:      

Загрейте олиото в тиган на средна температура и задушете лука до омекване. Добавете свинското месо и го запържете до златисто. Прибавете нарязаните ябълки, кимиона, ригана, солта и черния пипер. Продължете готвенето до омекване на ябълките. Сервирайте топло.

Печено свинско с картофи и розмарин

Необходими продукти:          

1 кг свинско бутче (нарязано на порции)          

1 кг картофи (нарязани на дебели филийки)         

3 супени лъжици зехтин      

2 чаени лъжички сол         

1 чаена лъжичка черен пипер          

2 чаени лъжички сушен розмарин     

Начин на приготвяне:         

Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете свинското и картофите в голяма тава. Смесете зехтина, солта, черния пипер и розмарина и полейте равномерно сместа върху съставките. Печете във фурната за около 45-50 минути или докато месото и картофите станат златисти.

Свинско със зеле и картофи     

Необходими продукти:         

500 г свинско филе (нарязано на ленти)          

1 глава зеле (нарязано на тънки ленти)         

4 средни картофа (нарязани на кубчета)          

1 глава лук (ситно нарязана)          

2 супени лъжици олио          

1 чаена лъжичка кимион          

1 чаена лъжичка смлян черен пипер          

Сол на вкус    

Начин на приготвяне:         

На среден огън загрейте олиото в голям тиган и задушете лука до омекване. Добавете свинското месо и го задушете до побеляване. Прибавете зеле и картофи, кимиона, черния пипер и солта. Гответе под капак, докато зелето и картофите станат меки. Сервирайте топло с пресен копър или магданоз.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay