Едва ли има човек, който не обича паста, но всички живеем в заблудата, че това ястие е нездравословно. Истината е, че дали пастата ще бъде здравословна храна или "джънк фуд" зависи от останалите продукти, които добавим. Тази паста с кълнове, лешници и праз лук е полезна и нискокалорична.
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
½ супена лъжица масло от рапица
3 стръка праз лук, нарязан на ситно
200 грама брюкселско зеле
2 скилидки чесън
50 мл зеленчуков бульон
350 грама паста
3 с.л. сметана за готвене
100 грама настърган пармезан
1 лимон
1/2 връзка магданоз
1 супена лъжица смлени лешници
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в голям тиган на слаб огън. Добавете праза и нарязаното брюкселско зеле и гответе около 10-15 минути или докато омекнат. Добавете чесъна и гответе още 1 мин. Добавете горещия бульон и сметаната.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете и добавете към праза и брюкселското зеле. Добавете пармезана, лимона, магданоза и лешниците, както и 1 черпак от водата, в която сте варили пастата, ако е необходимо. Подправете на вкус и разпределете в четири купички.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |