Едно от нещата, които правят страхотната храна страхотна, е текстурата. Помислете, когато нещо кремообразно попадне в устата ви едновременно с нещо хрупкаво- ммм! Тази рецепта е перфектният пример за тази задоволителна комбинация от текстура.
Докато картофите се пекат, трябва да разбиете фетата. Кухненският робот е най-лесният начин да получите супер гладка текстура, но ако нямате такъв, можете да използвате миксер.
Ето как да приготвите вкусни печени картофи с крем от сирене Фета:
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
250 грама сирене Фета
250 грама крема сирене
2 скилидки чесън
сол
3 с.л. зехтин
кората на 1 лимон
1/4 ч.л. лук на прах
1/4 ч.л. пушен червен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете вода в голяма тенджера на котлона и оставете да заври. Когато заври, добавете малко сол.
Сложете картофите да се сварят.
Междувременно, в кухненски робот, разбийте фетата, крема сиренето, чесъна, 1 супена лъжица зехтин и половината лимонова кора. Прехвърлете в чиния и охладете добре.
Поръсете останалите 2 супени лъжици зехтин върху хартия за печене, в тава. Поръсете с лук на прах, червен пипер и 1 чаена лъжичка сол. Добавете картофите в тази смес и ги овъргаляйте добре.
Печете 20-25 минути, до златисто.
Сложете картофите върху разбитата фета. Поръсете с нарязан копър и с останалата лимонова кора.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |