Пиле Качаторе или италианското пиле по ловджийски

"Качаторе" означава "ловец" на италиански. Това ястие става популярно по време на Ренесанса, през 14 век. Ястието е измислено от ловци, като използвали месото, гъбите и билките, които са събрали по пътя, за да се хранят. 

Макар че рецептата се е променила значително от тогава, днешният вариант вероятно е доста по-вкусен.

Ето как да приготвите вкусно пиле Качаторе: 

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета

1 глава лук

3 скилидки чесън

2 моркова

250 грама гъби

6 стръка мащерка

сол и черен пипер

зехтин

1/2 ч. бяло вино

800 грама консервирани домати

3 с.л. каперси

1/4 ч. магданоз

Начин на приготвяне:

Сложете голям чугунен тиган на котлона, за да се нагрее. Измийте и подсушете пилешкото месо, след което го овкусете със сол и черен пипер. 

Добавете зехтин в тигана и запържете бутчетата, докато хванат лека коричка. 

Извадете месото от тигана и добавете още зехтин. 

Нарежете лука, морковите и гъбите на парчета. Сложете зеленчуците в тигана, заедно с чесъна и мащерката и запържете за 2-3 минути.

Добавете бялото вино, оставете да заври и да се изпари. След това прибавете доматите и каперсите.

Върнете пилешките бутчета в тигана, добавете още малко сол и черен пипер, сложете капак и оставете да се готви около 20-30 минути.

Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay